Događaji

Završen FORUM TELFOR 2009

U organizaciji Društva za telekomunikacije i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, od 24. do 26. novembra, u centru Sava u Beogradu, održan je sedamnaesti međunarodni telekomunikacioni forum Telfor 2009. na kome je učestvovao pored domaćih i veliki broj inostranih kompanija i eksperata iz sveta telekomunikacija.
Skup je otvorila ministarka za telekomunikacije Jasna Matić, koja je izložila rezultate rada Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo u protekloj godini, i najavila da će nacrt novog zakona o elektronskim komunikacijama za nekoliko dana biti upućen Vladi Srbije na razmatranje. Usvajanjem i primenom zakona će biti omogućena harmonizacija propisa u elektronskim komunikacijama sa evropskim propisima, liberalizacija tržišta, bolja zaštita potrošača i jačanje nezavisnog regulatornog tela.
Na skupu je predstavljeno oko 400 naučnih radova, domaćih i regionalnih stručnjaka koji rade u oblastima telekomunikacija i informacionih tehnologija. Forumu je prisustvovalo oko 2000 posetilaca, a glavne teme ovogodišnjeg Telfora su mobilni radio sistemi i zaštita životne sredine, održane su radionice iz oblasti mobilnih i optičkih komunikacija, kao i okrugli stolovi o ekonomskom i društvenom potencijalu Interneta i pravima intelektualne svojine na Internetu.

Leave a Reply