Događaji

Završen naučno-stručni skup ZITEH 10.

U Centralnom Domu Vojske Srbije , u subotu 6.marta, uz donošenje zaključaka , svečano je završen ZITEH 10.

Ovom veoma značajnom naučno-stručnom skupu koji je posvećen prevenciji zloupotreba u IT sektoru , za dva dana trajanja prisustvovalo je preko 100 učesnika. Pored 35 radova, čiji kvalitet je potvrđen stručnim recenzijma i obrazložen u toku rada savetovanja, izloženi su i radovi po pozivu.

ZITEH 10 je podržalo Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Privredna komora Srbije, Privredna komora Beograda a zapaženu podršku dobio je od renomiranih Beogradskih kompanija (zlatni sponzori: Dunav osiguranje i MFC) i prijatelja Savetovanja (Univerzitet Singidunum – Institut za poslovna istraživanja, Yugoimport SDPR) i pridruženih članova (predstavništvo Microsoft, 3D-CADDIT i Division).

U zaključcima učesnici oog skupa pored ostalog, pozivaju se Vladine institucije da ovoj sve prisutnijoj pretnji, koja nosi zajednički naziv u skraćenici ZITEH, posvete neophodnu pažnju, kako bi se kroz državnu i institucionalnu regulativu, donošenjm odgovarajućih propisa i standarda, kao i odgovarajućim opremanjem za ovu oblast zaduženih organa i organizacija i njihovom obukom doprinelo sprečavanju mogućih šteta i njihovih posledica.

Leave a Reply