sbb-video
Događaji

Završen SBB konkurs za video-umetnike

Konkurs za video umetnike, koji je povodom svog jubileja – 10 godina rada, raspisala kompanija SBB završen je. Mogućnost prijave imali su svi neafirmisani umetnici, studenti, kao i oni koji se video stvaralaštvom bave iz hobija, uz uslov da imaju autorska prava za svoje radove. Neafirmisani umetnici imali su priliku da pošalju video radove po sopstvenom izboru, bez vremenskog ograničenja radova. Odziv je bio sjajan, pa je na konkurs stiglo 580 filmova, dokumentaraca, animacija. Predviđena nagrada za pobednika iznosi čak 5 000 evra.

sbb-video

Petočlani žiri kompanije nije imao lak posao, jer je od 120 radova koji su ušli u uži izbor, trebalo doneti odluku o tome koji će biti emitovani putem SBB Video klub servisa. Odlučili su da 21 rad postane deo Video kluba, s tim što autori imaju obavezu da dizajniraju i poster. Radovi su, kako navode u SBB-u izuzetno inventivni, kreativni i nadahnuti, što je dodatno otežalo posao žirija.

Konkurs je raspisan krajem prošle godine, a rok za slanje gotovih radova istekao je 31. decembra 2012. godine. Video formate bilo je moguće postaviti na neki od online video (YouTube, Vimeo) ili servisa za razmenu sadržaja (sendspace.comwetransfer.com).

U SBB-u ističu da žele da posao vode odgovorno prema svim strukturama društva, sa primarnim fokusom na dobrobit ljudi koji ih okružuju. U planu je nastavak ovakve prakse, ulaganje u uspešne, talentovane pojedince, ali i institucije koje daju veliki doprinos u sferama obrazovanja, pomoći ugroženima ili zdravstva.

Pozivamo Vas da u sredu, 06.03.2012. u 12h, u O.U.R. klubu – ulica Beogradska 71 (zgrada Taš-a), zajedno otkrijemo ko je osvojio 5 000 evra na konkursu, kao i čiji će radovi biti emitovani u SBB Video klubu. Rezultat konkursa će biti objavljen i na zvaničnom sajtu kompanije.

Članovi žirija kompanije SBB:

Srđan Đurđević – direktor sektora za istraživanje i razvoj proizvoda; Vana Vražalić – direktor marketinga; Suzana Radošević – direktor programa i video servisa; Viktorija Boklag – zamenik generalnog direktora i Jovana Lukić – direktor komunikacija.

Leave a Reply