Događaji

Završen sedmi IBM Forum

Sedmi IBM Forum okupio je više od 400 učesnika koji su u tri dana učestvovali na sedam konferencijskih nizova i 65 predavanja čime se Forum ponovno dokazao kao jedan od najvažnijih poslovnih i IT događaja u Hrvatskoj

Pod sloganom „Svet se menja. Izgradimo pametniju planetu!” završen je sedmi IBM Forum, jedna od najvećih poslovnih i IT konferencija u Hrvatskoj, ali i regionu koja je ove godine okupila više od 400 učesnika. IBM-ovi stručnjaci iz zemlje i inostranstva, partneri i korisnici tokom tri dana u sedam konferencijskih nizova kroz 65 predavanja i radionica te učestvovanjem na okruglom stolu predstavili su pametne usluge i rešenja uz pomoć kojih privatni i javni sektor može efikasnije odgovoriti na izazove današnjeg integrisanog sveta.

Na slogan ovogodišnjeg IBM Foruma „Svet se menja. Izgradimo pametniju planetu!” osvrnuo se Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska objasnivši: „Svet se sve više instrumentalizuje, međusobno povezuje i postaje inteligentniji. Sudeći prema današnjem smeru razvoja planete, moramo raditi puno brže i puno pametnije kako bismo održali korak sa novim izazovima.

U sklopu predavanja pod nazivom Smart Software učesnici IBM Foruma imali su priliku da saznaju na koji način IBM Lotus može besplatnim konsultantskim uslugama pomoći organizacijama u boljem iskorišćavanju budžeta izdvojenog za IT. Predstavljeno je i novo rešenje – Open Collaboration Clien solution utemeljeno na načelima otvorenih tehnologija te Lotus Notes & Domino 8.5 koje nudi širok raspon novih svojstava i mogućnosti uz pomoću kojih organizacije mogu poboljšati iskustvo timskog rada i saradnje, te poslovne operacije.

IBM-ovi stručnjaci predstavili su novosti iz IBM-ovog storage portfelja u prezentaciji pod nazivom IBM Storage Technology Evolution gde se raspravljalo o novim tehnološkim pristupima i arhitekturama te prednostima uređaja za čuvanje podataka IBM Storage System XIV.

Erich Ruetsche iz IBM-ovog odelenja za istraživanje IBM Research predstavio je načine i metode uz pomoć kojih više od 3000 naučnika u osam IBM-ovih laboratorija širom sveta pomaže u ostvarenju vizije pametnije planete.

I ove godine IBM Forum pokazao je kako nije samo konferencija koja donosi pregled modernih tehnologija i rešenja, već i događaj koji nudi odgovore na izazove modernog tržišta.

Leave a Reply