Događaji

Završena regionalna konferencija Digital 2014

U organizaciji Color Press Grupe održala se regionalna konferencija “Digital 2014” o trendovima u telekomunikacijama i medijima. Hotel Hyatt Regency ugostio je preko dve stotine učesnika i gostiju koji su prisustvovali celodnevnim panelima i diskusijama na temu telekomunikacionih kompanija u regionu, oglašavanja, društvenih mreža i novih medija.

DSC05975

Konferenciju je otvorila predsednica parlamenta Srbije, Maja Gojković podsećajući na značaj komunikacije koja u skupštini nikada ne prestaje. “Do 2020. godine će devedeset posto zanimanja zahtevati digitalne veštine!“, zaključila je Maja.

Neka od najzanimljivijih saznanja su da je Facebook danas veća kompanija od Coca Cole, da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem medija koji brže napreduju od zakona koji se na njih odnose, da je zavisnost od društvenih mreža dokazano ista kao zavisnost od kockanja i da će za pet godina biti pedeset milijardi uređaja, a već danas ih ima više nego stanovništva na našoj planeti. Digitalizacija je promenila društvo i na nama je da se prilagodimo, zamenićemo sve pa i svoje brojeve telefona IP adresama, zaključak je lidera telekomunikacionih kompanija u regionu.

MIC_0278

Konferenciju Digital2014 su podržali Orion telekom, Telenor, GrandCafe, Knjaz Miloš, Vinarija Mačkov Podrum, Royal Caribien, Ford, Prva TV, Studio B, RTV, B92 i Pink TV.

Leave a Reply