Događaji

Znanjem protiv zloupotrebe znanja: najavljen ZITEH 14

Na julerašnjoj konferenciji za medije povodom narednog Naučno-stručnog skupa o zloupotrebi informacionih tehnologija i zaštiti – ZITEH 14, istaknuto je da će šteta od zloupotrebe IT u budućnosti biti sve veća.

Prema istraživanju koje je sproveo Centar za strateške i međunarodne studije (CSIS), a koje je sponzorisala kompanija McAfee, globalni gubitak iznosi između 375 i 575 milijardi USD, a posebno štete trgovini, inovacijama i konkurentnosti.

ziteh14

Ovaj skup, peti po redu, će biti održan 13.juna 2014. u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23, pod sloganom “Znanjem protiv zloupotrebe znanja“.

Organizator Savetovanja je Udruženje sudskih veštaka IT Veštak, a suorganizatori: Prviredna komora Srbije, Privredna komora Beograda, Univerzitet Singidunum i Fakultet organizacionih nauka, a zlatni sponzor je kompanija INsig2. Cilj Savetovanja je da upozori, u kontekstu zloupotrebe informacionih tehnologija, na potencijalne opasnosti i pretnje, da promoviše najnovija znanja iz ove oblasti i da u vidu sugestija i preporuka inicira odgovarajuće akcije. Više informacija.

Leave a Reply