Događaji

Zvezde IT biznisa u Beogradu

Beograd će tokom ove nedelje postati pravi epicentar IT dešavanja u ovom delu Evrope, jer će se na Startit Festu koji počinje u četvrtak okupiti vodeće mlade IT kompanije iz Jugoistočne Evrope, brojni investitori, ali i svi oni koji se interesuju za inovacije, nove tehnologije i preduzetnštvo na vebu.

 

Organizacija SEE ICT iz Beograda organizovaće od 15. do 19. maja u beogradskoj Savamali petodnevni festival IT preduzetništva i startapa, koji će ugostiti čak 50 mladih IT kompanija iz Srbije i Jugoistočne Evrope, brojne investitore, ali i više od 5.000 posetilaca.

 

Startit Fest će okupiti i predstavnike najvećih IT kompanija, kao što su Majkrosoft, Erikson, Infostud, PS Tech, predstavnike ključnih evropskih fondova i akceleratora, poput Sid Kempa, Spid Investa i Elevena, ali i već dokazane i uspešne preduzetnike, među kojima i Branka Milutinovića iz Nordeusa, Igora Bogićevića iz Seven Bridges Genomicsa i drugih.

Startit Fest

Izvršna direktorka organizacije SEE ICT Dragana Zmijanac kaže da je Startit Fest važan kao spona između preduzetnika, investitora, studenata i kompanija.

 

“Startit Fest je mesto na kome će mladi imati priliku da čuju uspešne priče domaćih i svetskih kompanija, uvide da je moguće biti globalno uspešan iz Srbije, saznaju kako da to urade i gde da nauče više o tome”, objašnjava Dragana Zmijanac.

 

Organizovanje Startit Fest-a podržava američka fondacija IEEE, nemački GIZ, Microsoft, Erste Banka, Američka ambasada, kao i brojni partneri koji su prepoznali potencijal ovog događaja i ideja za koje se organizatori zalažu.

 

Ulaz na Startit Fest je slobodan, a tokom pet festivalskih dana održaće se čak 50 različitih događaja, od radionica i predavanja, do prezentacija pred investitorima, susreta, panela, a celokupan događaj upotpuniće i noćni program.

Leave a Reply