IT

IT koledž u Inđiji

Opština Inđija će u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, naredne godine u Inđiji otvoriti prvi informatički koledž. To će biti prvi koledž te vrste u Srbiji, a prema rečima predsednika Opštine Inđija Gorana Ješića, lokalna samouprava će obezbediti prostor, a sav nastavno-stručni program sprovodiće Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada.
„Naš generalni koncept je da obrazujemo kadrove, koji će odgovarati potrebama inđijske industrije, odnosno da prema potrebama investitora usmeravamo obrazovanje mladih ljudi, koji će na taj način lakše doći do posla. Konkretno u slučaju koledža, koji planiramo da otvorimo u Inđiji to znači da će oni sa četvrtim stepenom stručne spreme moći da steknu jednogodišnje koledž obrazovanje u raznim specijalnostima rada na računaru, što će im omogućiti da budu konkurentni na berzi rada kada se u Inđiji otvori IT park. Osim toga naša ideja je da napravimo što bolje uslove za život u Inđiji i omogućimo stručnjacima koji će raditi u IT parku da ovde i žive, što će biti još jedan kvalitet za naš grad.“, rekao je predsednik Opštine Inđija Goran Ješić.
Inače, predviđeno je da se informaciono tehnološki park u Inđiji gradi na površini od 220 hektara, gde će biti sagrađeno oko 250.000 kvadratnih metara poslovnog, stambenog i prostora za uslužne delatnosti, a posao bi trebalo da pronađe velik broj ljudi. Zato je lokalna samouprava pored svega već nabrojanog predvidela planskom dekumentacijom i rezidencijalna naselja u blizini IT parka, kako bi se stvorili uslovi da mladi i uspešni ljudi, koji će dobro zarađivati imaju mogućnost da žive u Inđiji.

Leave a Reply