IT

IT kompanija EXECOM proglašena za najbolju kompaniju u Srbiji

Novosadski EXECOM proglašen je za najbolju kompaniju u Srbiji za 2010. godinu. Na takmičenju organizovanom od strane novinske kuće Blic i Banke Inteza učestvovalo je 500 kompanija. Žiri se pri izboru rukovodio profitabilnošću, produktivnošću i likvidnošću firmi. Nakon petnaest godina uspešnog poslovanja sa klijentima širom sveta, ova nagrada predstavlja izuzetnu čast za EXECOM.

Zahvaljujući logici poslovanja kompanije, koja je bila i ostaje vrlo jednostavna, a to je građenje jedinstvene poslovne mreže i ulaganje u mlade ljude, kompanija pruža kvalitet svojim klijentima. Ipak, koliko god nagrada predstavlja potvrdu uspešnog poslovanja, postavlja i standard za dalji rad i napredak. EXECOM će nastaviti sa unapređenjem kvaliteta celokupnog poslovanja.

Kada su osnivali firmu 1995. godine u izmajmljenih 19 kvadrata u Novom Sadu, Branko Milikić i Petar Ulić mogli su, prema sopstvenim rečima samo da maštaju da će 15 godina kasnije praviti godišnji profit od 1,6 miliona evra. Dobitnicima nagrade “Blic preduzetnik” za 2010, koje dodeljuju “Blic” i “Banka Inteza”, ovo priznanje i nagradu od 30.000 evra uručio je juče lično premijer Mirko Cvetković.

Petar Ulić, koji je uz Branka Milikića, vlasnik pobedničke firme kaže da “Execomu” više od novca znači priznanje za rad koji su uložili, ali i marketing koji neće izostati.

– Znači nam činjenica da ne radimo samo za sebe, već da naš trud vide i drugi. Novac koji smo dobili planiramo da uložimo u stvaranje još boljih uslova za rad, ali i poboljšanje nivoa usluga. I marketinški značaj je više nego očigledan, a ovo priznanje će nam mnogo pomoći kada budemo predstavljali proizvode naše firme partnerima u inostranstvu- kaže Ulić za “Blic”.

Intelektualne usluge izvoze najviše u Holandiju, Englesku i Francusku.

– Kada smo osnivali firmu u 19 kvadrata iznajmljenog prostora, mogli smo samo da maštamo da ćemo znanje da izvozimo. Petnaest godina kasnije, upravo to i radimo i zapošljavamo 55 ljudi prosečne starosti 30 godina – kaže on.

One thought on “IT kompanija EXECOM proglašena za najbolju kompaniju u Srbiji

  1. Nikola

    Sve ste napisali osim čime se firma _konkretno_ bavi. Koje su to usluge koje oni pružaju?

Leave a Reply