Događaji · IT

IT manifestacije ComTrade Fabrika Znanja

ComTrade Group poziva sve zainteresovane  da prisustvuju svečanom otvaranju IT manifestacije ComTrade Fabrika Znanja, 11. maja u 11 časova u ComTrade tehnološkom centru, Savski Nasip 7.

Skup će otvoriti predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, a u okviru programa biće zastupljeni edukativni segmenti namenjeni učenicima i studentima, predavanja i diskusije o različitim aspektima IT poslovanja, prezentacije uspešno realizovanih projekata ComTrade Group, kao i brojni zabavni sadržaji. Specijalni gosti će biti učenici sa Kosova i Metohije.

Fabrika Znanja je edukativno-poslovna IT manifestacija koja će okupiti najtalentovanije osnovce, srednjoškolce, studente, privrednike i poslovnu elitu, gde će biti demonstrirana visoko sofisticirana softverska rešenja, kao i rešenja iz oblasti robotike. Poslednjeg dana manifestacije biće proglašeni pobednici na konkursu za najbolju poslovnu ideju “Right Click”, raspisanog za mlade talente do 26 godina.

Iako je široka javnost relativno dobro upoznata sa razvojem računara, u Srbiji još uvek ne postoji svest o značaju aplikativnog softvera i sveobuhvatnih poslovnih rešenja kao bitnog faktora za ozbiljnu integraciju u svetsku ekonomiju. Predstavljajući koncept “Fabrika Znanja”, želimo da pošaljemo poziv svim interesnim grupama da udruže svoje snage na kreiranju okruženja koje stimuliše rast IT industrije i efikasniju primenu IT rešenja i usluga.

Zgrada ComTrade tehnološkog centra će za ovu priliku biti pretvorena u pravi dvospratni demonstracioni centar, uz veliki broj izloženih računara na kojima će posetioci moći da vide prezentacije aktuelnih projekata. U isto vreme, u salama za predavanja će predstavnici kompanije ComTrade i njeni partneri, izložiti rešenja i platforme pokazujući da i u vremenu ekonomskih turbulencija ima prostora za unapređenje poslovanja, uštede i racionalizaciju korišćenjem napredne tehnologije.

Prva dva dana su rezervisana za organizovane posete mladih talenata iz osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta iz Srbije. Planirana su edukativna IT predavanja, posete automatizovanoj proizvodnoj liniji računara, izložba robotike, brojna takmičenja u znanju, a cij je da đaci i studenti osete realno radno okruženje, kao i da steknu predstavu kako izgleda biti IT profesionalac u velikoj kompaniji.

Sreda je dan kada će biti najviše reči o metodama uspešnog poslovanja u IT distribuciji, dok će poslednja dva dana manifestacije biti posvećena projektima u javnom sektoru i integrisanim poslovnim rešenjima u koje ComTrade Group trenutno ulaže najveću količinu materijalnih resursa i ljudskih potencijala.

Fabrika Znanja je jedinstven IT događaj u Srbiji po svojoj orijentaciji na pozicioniranje novih tehnologija kao ključnih alata za proširivanje znanja, kompetencija i unapređenje poslovanja. Predavanjima i prezentacijama će prisustvovati odabrani gosti i predstavnici elektronskih i štampanih medija, dok je skup otvoren i za posetioce.

ComTrade Group planira da ovu manifestaciju učini tradicionalnom i tako podrži rad mnogih pojedinaca i organizacija koje rade na promociji informacionih tehnologija u Srbiji.

Detaljnu agendu za svih pet dana ComTrade Fabrike Znanja možete pogledati na

www.comtrade.com/fabrikaznanja-agenda/

Leave a Reply