IT

IT park u Inđiji – najveća indijska investicija u Srbiji

Ambasadorka Indije u Srbiji, Njena Ekselencija Nengcha Lhouvum, i drugi sekretar indijske Ambasade, Naveen Saxena posetili su prekjuče opštinu Inđija. Ambasadorka se sastala sa predsednikom opštine Inđija, Goranom Ješićem, i sa njim pričala o nastavku realizacije projekta izgradnje IT parka u Inđiji, koji je najveća indijska investicija u Srbiji. Nakon sastanka sa predsednikom Opštine, ambasadorka i drugi sekretar Ambasade Indije obišli su kompaniju Terra Production, u kojoj ih je direktor ove kompanije, Rastko Lisinac, upoznao sa procesom proizvodnje.

Veliko nam je zadovoljstvo da u opštini Inđija ugostimo novu ambasadorku Indije i naravno glavna tema našeg sastanka je realizacija projekta IT park. Projekat IT parka se nastavlja posle krize i predstavnici menadžment kompanije Emabsi grup, koji su zaposleni u Beogradu najavili su da će 26. septembra biti gotov plan detaljne regulacije koji za njih radi Zavod za urbanizam Vojvodine, koji su oni naručili i isplatili. Uradili su ispitivanje tla do lokacije IT Parka i oni očekuju da građevniska dozvola bude gotova do kraja ove kalendarske godine. Detaljni plan regilacije je prvi korak ka građevinskoj dozvoli, a njihova su očekivanja da će do marta krenuti u realizaciju prve faze, a to je 25.000 kvadratnih metara prostora za IT park i da bi do septembra 2011. godine njihovi prvi klijenti trebali da se usele u taj prostor“ – rekao je predsednik opštine Inđija, Goran Ješić i dodao „Svetska kriza je pomerila sve to, njihovi klijenti su najveće svetske kompanije iz Amerike kao što su Fidelity, Target, i klijenti iz IT sektora kao što su Microsoft, Google… Dobra je stvar što njihovi klijenti žele da dođu u IT park. Nadam se da će, na naše veliko zadovoljstvo, ovaj projekat koji je započet pre tri godine, pred sam početak krize, početi sa realizacijom u martu, odnosno već u septembru kada Skupština opštine treba da usvoji plan detaljne regulacije“- rekao je Goran Ješić.

Inđija je mesto na kom će biti locirana jedna od najvećih indijskih investicija. Došla sam ovde da razgovaram sa predsednikom Opštine, i da mu u ime kompanije Embasi, kažem da sa njihove strane i dalje postoji obaveza i ozbiljnost u vezi sa ovim projektom i da čujem kakvo je njegovo gledište po tom pitanju. Nadam se da će ovo biti prvi projekat i da će ga mnogi pratiti, jer smo zaista posvećeni ovom cilju. Želimo da prenesemo poruku da je Srbija, a posebno Inđija dobro mesto za ulaganje. Indija je velika ekonomija koja će ove godine porasti za 9,5 procenata i ta ekonomija će veoma uticati na oporavak svetske ekonomije u vreme ekonomske krize. Kada govorim u ime Ambasade, nadam se da ćemo u budućnosti videti sve više indijskih kompanija i biznismena u Srbiji“ rekla je nakon sastanka Njena Ekselencija, ambasadorka Indije, Nengcha Lhouvum.

Leave a Reply