prekvalifikacija
IT

IT prekvalifikacijom do boljeg posla i većih plata

Iako stopa nezaposlenosti stalno raste u Srbiji i na poslove se čeka i po nekoliko godina, ipak ima sektora u kojima se poslovi mogu naći relativno brzo. U poslednjih nešto više od godinu dana, oblast u kojoj je ponuda posla dosta veća od tražnje je oblast informacionih tehnologija! U ovoj oblasti, tražnja za radnicima je porasla za preko 80%, kako navodi najposećeniji portal za zapošljavanje www.poslovinfostud.com. Pozicije programera, administratora mreža, dizajnera… spadaju u najdeficitarnija zanimanja gde kandidati najlakše dolaze do posla.

Zarade u IT oblasti su svakako znatno više iznad prosečne plate u Srbiji, a neretko su i vrlo visoke. Prema rezultatima istraživanja Republičkog zavoda za statistiku, prosečna plata programera u septembru 2012. godine je iznosila bruto 105.815 dinara, a ipak još puno radnih mesta čeka da bude popunjeno.

prekvalifikacija

Da ne bi čekali posao, preporuka sa svih strana dolazi da se prekvalifikujete i znatno povećate šanse da pronađete posao. Za prekvalifikaciju postoje alternative koje se nude na našem tržištu u vidu intenzivnih kurseva na kojima bi naučili osnove programiranja i putem kojih bi se dalje usavršavali i sticali međunarodno priznate sertifikate (na pr. za Microsoft tehnologije).

Kurs Osnove programiranja – MS Visual Studio C#, namenjen je prvenstveno početnicima koji se po prvi put susreću sa programiranjem i koji žele da naprave prvi korak ka ostvarivanju svoje IT karijere. Kurs traje 5 radnih nedelja i održavaće se ponedeljkom i sredom u terminu od 16:30 do 19:00h. Polaznici će imati prilike da savladaju prve i osnovne korake programiranja u Microsoft tehnologijama. Dodatna pogodnost je što nezaposlena lica i studenti imaju prava da ostvare popust od 20% na cenu kursa koji je najavljen za 25. februar 2013. godine.

Leave a Reply