ITHS
IT

ITHS poklanja deci besplatan kurs povodom Dana bezbednog interneta u Srbiji

Svako dete koje u utorak, 5. februara, od 10 časova pa do kraja dana, poseti treći sprat TC Ušće imaće priliku da učestvuje u nagradnoj igri i osvoji besplatan kurs engleskog jezika, koji dodeljuje naša Srednja škola za informacione tehnologije ITHS (www.iths.edu.rs).

ITHS_logo

Na štandu Fonda B92, svi zainteresovani će tokom dana moći da, uz samo dva ili tri klika na tablet uređaje, ostave svoje podatke i „kandiduju” se za učestvovanje u nagradnoj igri, kao i da uzmu promotivni materijal ITHS-a. Srećni dobitnik/dobitnica dobiće šansu da pohađa kurs engleskog jezika iz udobne fotelje kod kuće, zahvaljujući platfomi našoj platformi za učenje na daljinu, koja je prilagođena da pruži 24-časovnu podršku u edukaciji, čak i onih najmlađih.

Nagradna igra je deo akcije obeležavanja svetskog Dana bezbednog interneta, koju organizuju Fond B92 i organizacija Save the Children, u saradnji sa Srednjom školom za informacione tehnologije (ITHS), a uz podršku Uprave za digitalnu agendu, Centra za bezbedni internet Srbije, uz Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U okviru ove akcije, biće organizovana interaktivna radionica, inspirisana temom globalne manifestacije – „Poveži se i poštuj drugog” („Connect with Respect”). Deca i roditelji će moći da se zabavljaju, nadmeću se i poštuju jedni druge u popularnoj origami igrici „Žabice”, kao i drugim tradicionalnim i virtuelnim dečjim igrama, te da usput saznaju mnogo korisnih informacija o bezbednom korišćenju interneta. Pobednik u nagradnoj igri naše srednje škole, pohađanjem kursa engleskog jezika, koji je dostupan na onlajn platformi, imaće priliku da putem interneta uči na bezbedan način.

Nedavno smo sa Fondacija B92 i organizacijom „Save the Children” potpisali Memorandum o saradnji na temu „Bezbednost dece na internetu” i započeli rad na ovom značajnom projektu. Zajedničkim snagama ćemo raditi na postavljanju onlajn platforme za učenje na daljinu, uz čiju pomoć će profesori u osnovnim školama obučavati decu kako da bezbedno koriste internet, prepoznaju pretnje, kao i koje alate da koriste za prevenciju od potencijalnih rizika.

Da podsetimo, svetski Dan bezbednog interneta se danas proslavlja u više od 70 zemalja sveta i na 6 kontinenata. Inicijativa je pokrenuta 2004. godine, u okviru projekta Evropske unije, pod nazivom Safe Borders (Bezbedne granice). U našoj zemlji se ovaj dan obeležava od 2008. godine, a zloupotrebom dece na internetu bavi se Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, ali i MUP, koji uspešno interveniše u ovakvim slučajevima.

Leave a Reply