Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji
IT

Ivesticiona konferencija “Ja verujem u Srbiju” u okviru Srpsko-američke IT misije u SAD

U okviru srpsko-američke IT misije, u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) održana je konferencija „Ja verujem u Srbiju“. Pred više od 70 američkih kompanija iz oblasti informacionih tehnologija Ivica Dačić, premijer Srbije, Majkl Kirbi, ambasador SAD u Beogradu, predstavnici AmCham Srbija, kao i američkih i srpskih IT kompanija koje posluju na našem tržištu ukazali su na prednosti i potencijale ulaganja u Srbiji.

 

 Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji

Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji

„Američke kompanije su danas dobile informacije koje bacaju novo svetlo na Srbiju kao investicionu destinaciju. Ipak ovo je samo prvi korak. Već sutra moramo nastaviti da radimo dalje i da komuniciramo sa ljudima koji su pokazali interesovanje, a nakon toga i da ih pozovemo da dođu u Srbiju i da vide sve ono o čemu smo danas ovde pričali. Naš zadatak je da preduzmemo sledeće korake ka ljudima koje smo sreli tokom čitavog boravka u SAD. Ako mi uradimo svoj deo posla i nastavimo da stvaramo sve bolje poslovno okruženje u Srbiji, insistirajući na političkoj stabilnosti i otvorenosti ove Vlade za strane investicije, nema sumnje da će naš IT sektor postati inovacioni centar Evrope“ izjavila je Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji neposredno nakon konferencije.

 

Konferencija je organizovana sa ciljem promocije Srbije kao atraktivne investicione destinacije i namenjena je kompanijama koje posluju u Silicijumskoj dolini, srcu svetske IT industrije. Potencijale i svoja iskustva u poslovanju predstavili su i predstavnici američkih kompanija koje su investirale na srpskom tržištu – Marija Živanović-Smith, predstavnik kompanije NCR i Steve Jillings, predsednik izvršnog odbora kompanije Telesign.

 

Konferenciju je organizovala Američka privredna komora u Srbiji, a u sklopu srpsko-američke IT misije tokom koje delegacija Vlade Srbije, ambasade SAD i privrednika – predstavnika najvećih IT kompanija u Srbiji, predvođena premijerom Dačićem i američkim ambasadorom Kirbijem, ima sastanke sa rukovodećim ljudima IT giganata među kojima su Microsoft, Intel, HP, Oracle, Cisco, EMC, PayPal, Google, Apple i IBM.

Leave a Reply