Događaji · IT

Izabran tim za juniorsku informatičku balkanijadu u Bugarskoj

U prostorijama Računarske gimnazije u Beogradu, 7. i 8. juna 2008.godine održana je Druga srpska informatička olimpijada za učenike osnovnih škola. Učestvovalo je 16 takmičara i četvoro prvoplasiranih predstavljaće Srbiju na Drugoj juniorskoj informatičkoj balkanijada koja će se održati u Bugarskoj od 8. do 13. jula.

Prvo mesto osvojio je Stevan Miličić iz OŠ ’’Goran Ostojić’’ u Jagodini sa osvojenih 590 od mogućnih 600 bodova. Drugo mesto pripalo je Mileni Milošević iz OŠ pri Matematičkoj gimanziji u Beogradu, sa osvojenih 580 bodova. Treće mesto osvojio je Demjan Grubić iz OŠ pri gimnaziji ’’Jovan Jovanović Zmaj’’ iz Novog Sada sa osvojenih 580 bodova, a četvrtoplasirani je Teodor fon Burg iz osnovne škole pri Matematičkoj gimnaziji u Beogradu sa osvojenih 520 bodova.

Učenici su tokom dva dana radili po 3 zadatka, za koje su imali na raspolaganju po 2 sata. Predsednik Društva matematičara Srbije, prof. dr Branislav Popović izuzetno je zadovoljan postignutim rezultatima i poželeo je sreću pobedničkom timu na takmičenju u Bugarskoj. Predsednik komisije za takmičenja, mr Tatjana Stojanović, uručila je diplome najboljim takmičarima i nagrade koje je obezbedila kompanija Com Trade Group.

Računarska gimnazija dodelila je 3 stipendije maturantima za besplatno četvorogodišnje školovanje.

Leave a Reply