IT

JANET (UK) izabrao Sophos-ov ES4000 za odbranu od email napada

JANET kompanija vodi kompjutersku mrežu na kojoj se bazira edukacija i istraživanje u Velikoj Britaniji, je izabrala Sophos’s ES4000 email appliance za zaštitu gateway-a od spama, phishing-a i potencijalnih gubitaka poverljivih i dragocenih podataka. Uređaj će koristiti državne organizacije od zlonamernih napada koji se baziraju na email osnovi. Od momenta instalacije, u proseku će blokirati 100.000 spam email poruka mesečno. JANET je kupio dva Sophos ES4000 uređaja, kako bi se zaposleno osoblje rasteretilo od velikog broja eksternih email-ova koji stižu na dnevnoj bazi.

“Naši ICT administratori su oduševljeni sa drastičnim smanjenjem neželjene elektronske pošte koja je dnevno zatrpavala inbox-ove zaposlenih,” izjavio je Peter Kent, ICT direktor JANET-a. “Na samo jednom korisničkom account-u, aplajans blokira više od 150,000 spam poruka. Sada, zahvaljujući Sophos uređaju, zaposleni ostvaruju benefit sa tim što ne moraju da čitaju i brišu neželjenu poštu, dok naši ICT administratori uživanju uz minimalno uložen napor za održavanje.”

Upravljanjem sa 80,000 poruka na sat, karakteristikama intuitivnog web-baziranog interfejsa ES4000, automatskim sigurnosnim update-ovima i zahtevima za daljinsku pomoć on-demand, su znatno minimizovali vreme potrebno za administratriranje. Appliance pruža naprednu sigurnost blokirajući ili smeštajući u karantin u proseku 99% spam-a na email gateway-u. IT administratori mogu jednostavno da podese i kontrolišu kako user tako i group-specifične polise uzimajući u obzir sadržaj i internih i eksternih email-ova, kako bi onemogućili propust poverljivih podataka do neovlašćenih osoba.

“Izabrali smo ES4000 zbog njegove fleksibilnosti, funkcionalnosti, jednostavnosti za upravljanje i korišćenje, ali i zbog visokog nivoa Sophos-ove usluge ka komitentima,” nastavio je Kent. “Standard Sophos-ove podrške koju pružaju pre i posle same kupovine, je neverovatno vredna za nas komitente. Kada se ukombinuje ovakav vredan stav sa jednim pouzdanim rešenjem, zaista možemo reći da se Sophos izdvaja od svojih konkurenata.”

Leave a Reply