Događaji · IT

Jedinstven Data centar u Srbiji

Objekat su svečano otvorili generalni direktor MFC Mikrokomerca, Vladislav Miletić i gradski sekretar za ekologiju Branislav Božović. MFC Mikrokomerc mesečno prevede u analognu i digitalnu formu oko četiri miliona dokumenata, a do sada je na taj način arhivirano više od 200 miliona dokumenata i oko 1,2 milijarde slogova

U sastavu Kompanije MFC Mikrokomerc od nedavno posluje i jedinstveni Data centar koji će našim sadašnjim partnerima, kao i budućim korisnicima naših usluga obezbediti savremeno odlaganje i čuvanje dokumenata svih vrsta putem analognog i digitalnog arhiviranja.

Osim bezbednosti i sigurnosti, ustanove, preduzeća i kompanije, korišćenjem čistih tehnologija, kao i smanjenjem upotrebe papira, na ovaj način direktno doprinose, između ostalog, i očuvanju životne i radne sredine.

Objekat su svečano otvorili generalni direktor MFC Mikrokomerca, Vladislav Miletić i gradski sekretar za ekologiju Branislav Božović. S obzirom da je 21. marta bio svetski Dan šuma u čast ovog praznika posađena je breza. “Na prvi pogled veza između IT i ekologije nije uočljiva. Samo na prvi pogled. Za dobre poznavaoce ovih oblasti bliskost ekologije i modernih tehnologija veoma je logična i sve više potrebna. Data centar, se nalazi u Zaplanjskoj ulici u Beogradu, u kome radi 18 zaposlenih, smešten je na površini od oko 800 kvadratnih metara savremeno opremljenog prostora, u čijem sastavu je i magacin od 400 metara kvadratnih.

Firma MFC Mikrokomerc mesečno prevede u analognu i digitalnu formu oko četiri miliona dokumenata, a do sada je na taj način arhivirano više od 200 miliona dokumenata i oko 1,2 milijarde slogova. Podsećam Vas da je noseća tema ovogodišnjeg CEBIT−a, najvećeg svetskog IT sajma, koji se svake godine održava početkom godine u Hanoveru, bila ekologija. Pod motom ‘Green IT’ ili ‘Zelene informatičke tehnologije’, u Hanoveru su ove godine promovisana najnovija tehnička rešenja koja bi trebalo da doprinesu uštedi energije. I naša kompanija, otvaranjem Data centra, takođe daje svoj skromni doprinos kampanji ‘Green IT’.

Ogromnom uštedom papira može se dati nemali doprinos očuvanju šuma i unapređenju životne sredine. Živimo u informatičkom društvu, u kome je računar odavno deo naše svakodnevice. Generacijama koje dolaze računar će biti osnovno sredstvo za rad, a informacija u digitalnom obliku, standard. Dokumenta u izvornom papirnom obliku, posebno ona od nacionalnog značaja predstavljaće nasleđe iz prošlosti koje ima neprocenjivu vrednost i koja će predstavljati pravi raritet Hi Tech generacijama”, naglasio je Vladislav Miletić, prilikom otvaranja Data centra.

Leave a Reply