IT

Johnson Electric otvara proizvodni pogon u Srbiji

Johnson Electric Holdings Limited, globalni lider na polju pokretačkih pod-sistema, motora i solenoida, planira da otvori proizvodni pogon u Nišu, u Srbiji, koje će proizvoditi elemente za evropske klijente firme Johnson Electric. Pored geografskih i logističkih pogodnosti, Niš je odabran i zbog raspoloživosti stabilne i obučene radne snage.

Proizvodnja će početi u 2014. godini, a prva faza projekta će obuhvatiti izgradnju fabrike od 10.000 kvadratnih metara, gde je planirano da se zaposli do 1.000 ljudi u sledećih nekoliko godina. Ova investicija predstavlja proširenje kapaciteta kompanije, uz postojeće fabrike u Mađarskoj, Poljskoj, Italiji, Francuskoj i Švajcarskoj.

johnoson

“Ekspanzija proizvodnih kapaciteta firme Johnson Electric je u skladu sa strategijom naših evropskih klijenata koji biraju proizvodne partnere poznate na svetskom nivou za podršku svojoj regionalnoj proizvodnji i novim projektima,” rekao je Jim Dick, potpredsednik kompanije Johnson Electric za strateški marketing i prodaju.

Leave a Reply