IT

Još jedan uspešna godina za Galeb Group

Na godišnjoj konferenciji za novinare u Kompaniji “Galeb Group” u Šapcu, predstavljeni su rezultati rada u 2008. i planovi za 2009. godinu. Govoreći o godini na izmaku predsednik Kompanije Radoslav Veselinović je istakao da je iza “Galeb”-a još jedan uspešni poslovni period koji bi trebao da bude krunisan krajem godine kupovinom većinskog paketa akcija preduzeća za izradu metalnih i čeličnih konstrukcija “Zavarivač” iz Vranja.

– Po mnogo čemu 2008. godinu smatramo još jednom u nizu uspešnih godina za “Galeb Group”. Ostvarili smo rast realizacije za skoro 20 odsto, dok su preostala preduzeća iz sastava “Galeb”-a (“Galeb FSU”, “Galeb GTE”, “Zimpa”, “Sigma”) taj procenat zaustavile na 30 odsto. Veselinović je dodao da su u Kompaniji posebno ponosni na rast izvoza, čija stopa je, u odnosu na prethodnu godinu, porasla za 110 odsto.

Najveći rast je zabeležila “Galeb”-ova Fabrika signalnih uređaja, oko 45 odsto, dok je iza nje Divizija ambalaže. Planirani izvoz u 2009. godini je između 12 i 15 miliona evra. Preduzeća koja su se akvizicijom našla u sistemu “Galeb Group”-a tokom procesa privatizacije danas posluju pozitivno, na najsavremenijim mašinama, a proces posla se prati preko Microsoftove platforme Navision. Radoslav Veselinović je novinarima prezentovao i planove za 2009. godinu, koji kada se grubo saberu daju cilj od preko 50 miliona evra obrta tokom godine. – U “Galeb”-u se planovi uvek prave sa jasnom vizijom, tako da i planovi za 2009. godinu su rađeni tako da na kraju procesa daju kvalitet. Dobro obučeni kadrovi, vođeni jasnom vizijom menadžmenta moraju da obezbede dalji rast Kompanije i njenog učešća na tržištu.

Za veoma kratko vreme “Galeb” je u Srbiju, a samim tim i u Šabac vratio tržišta: Italije, Grčke, Rumunije, Bugarske i drugih zemalja u regionu, ali se mi nećemo zaustaviti na tome, rekao je Goran Popović, direktor Divizije ambalaže u Kompaniji “Galeb Group”. Direktor Sektora kvaliteta Boža Janković, izjavio je da je šabačka Kompanije “Galeb Group” odnela pobedu i dobila priznanje za “Poslovnu izvrsnost”, što je dalje kvalifikuje i daje dobru referencu u sistemu kvaliteta. Takođe, “Galeb Group”-u je resertifikovan sistem kvaliteta od strane nemačke resertifikacione kuće TÜV, a ono što sledi u 2009. godini je, pored sertifikacija firmi u sistemu i posao na dobijanju HACCP standarda i pohod na treći Oskar kvaliteta po čemu bi “Galeb Group” bio jedinstven na prostorima bivše SFRJ, a i šire.

Leave a Reply