IT

Još jedna uspešna godina za S&T SRBIJE

Ekonomska kriza, smanjene investicije, nelikvidnost i optimizacija troškova ostavile su dubok trag i na IT sector i u našoj zemlji. Uprkos toj činjenici, prihod kompanije S&T Srbije na kraju 2011. godine dostigao je 9 miliona evra, što predstavlja rast od pet odsto u odnosu na, ništa lakšu, 2010 godinu. Ostvarena profitna stopa (EBIT) je na nivou prošlogodišnje – preko pet odsto. Uzimajući u obzir da su postignuti efekti ostvareni u uslovima krize, s povećanim brojem zaposlenih i uvećanim prosečnim primanjima indeksiranim u evrima , može se reći da je 2011 bila značajna godina za S&T Srbiju. Nju međutim nisu obeležilili isključivo finansijski uspesi.

– Naša poslovna godina počela je dobijanjem prestižne nagrade u Londonu za izuzetna IT dostignuća (The European IT Excellence Awards 2011 – www.iteawards.com ), koju je S&T Srbija osvojila jednim od najuspešnijih i najšire korišćenih IT rešenja u Srbiji, projektom E-uprava ( www.euprava.gov.rs ). Godinu smo završili takođe još jednim značajnim priznanjem – dobijanjem nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost ( www.fqce.org.rs ). U međuvremenu, ugovorili smo nekoliko značajnih strateških projekata što nagoveštava dalje jačanje naše konkurentnosti i sada već i sedamnaestu, u kontinuitetu uspešnu, poslovnu godinu. – podseća Predrag Vraneš, direktor S&T Srbije.

Prvi čovek S&T Srbije očekuje da će i ove godine prihod te kompanije ići uzlaznom linijom i premašiti 10 miliona evra. Istovremeno, očekuje da će stručnjaci S&T Srbije i ove godine, prijatno iznenaditi novim, za klijente i širu društvenu zajednicu , značajnim i korisnim poduhvatima u IT sektoru.

Značajni prihodi i održiv profit, posebno u oblasti poslovnih i infrastrukturnih rešenja, rezultat su pre svega kompanijske strategije kojom se S&T Srbija učvršćuje u ulozi pouzdanog partnera za unapređenje i preobražaj poslovanja svojih klijenata, stavljajući u fokus njihovo zadovoljstvo realizovanim rešenjima i pratećim uslugama, što je i osnova poslovnog modela za 2012 godinu.

Ono što izdvaja S&T, kao internacionalnu kompaniju prisutnu u 17 zemalja ( www.snt-world.com ), od sličnih kompanija na tržištu je, pored jakog lokalnog prisustva, dugogodišnje međunarodno iskustvo stečeno kroz brojne uspešno realizovane projekte u regiji.

Dobre poslovne rezultate, ne samo u Srbiji već i u regionu, verifikovala je i ocena IDC-a (International Data Corporation – www.idc-cema.com), jedne od najznačajnijih nezavisnih IT analitičkih kuća, da je korporacija S&T najuspešnija regionalna kompanija u oblasti IT rešenja i usluga u poslednjih nekoliko godina.

Leave a Reply