ericsson
IT

Još jedno Gartnerovo priznanje za Ericsson

Gartnerov Magic Quadrant izveštaj analizira četrnaest vodećih svetskih dostavljača IT usluga za telekom operatore. Dostavljači usluga na kraju se rangiraju prema njihovim sposobnostima da ostvare prethodno zacrtane planove nekog operatora, a Magic Quadrant ovde služi da pomogne operatorima da izaberu dobavljača koji će se najbolje prilagoditi njihovim potrebama.

Sa porastom upotrebe mobilnog širokopojasnog interneta na pametnim telefonima i tablet računarima porastao je i broj internet usluga koje korisnici koriste u svakodnevnom životu.

ericsson

Telekom i IT industrija se sve više prepliću, a Ericsson se trudi da kroz unapređenja poslovnih modela i načina operisanja, kao i savremenije upravljače alate i modernije mreže, pomogne svojim klijentima da bez proplema osiguraju svojim korisnicima najbolje korisničko iskustvo.
Ericsson trenutno zapošljava 12 000 profesionalaca za integraciju sistema širom sveta.

Ostvareni rast je postignut zahvaljujući internim poslovima, ali i akviziciji ključnih kompanija. Od 2004. godine, Ericsson je preuzeo osam firmi koje bave integracijom sistema među kojima su: Audilog, TUSC, Teleca OSS, HyC, Bizitek, Pride S.p.A., inCode i Telcordia.

Leave a Reply