Događaji · IT

Jubilarni XV INFOFEST odvijaće se pod motom „Struktura uspjeha“

Ovakvim izborom slogana organizator želi da ukaže na kompleksnost razvojnog delovanja oslonjenog na mogućnosti savremenih informacionih i komunikacionih tehnologija. Jubilarni XV INFOFEST se održava od 28. septembra do 3. oktobra 2008. u Budvi.

Pored već ranije primljenih prijava  tradicionalnih učesnika (SAGA, SBS, MFC Mikrokomerc, Microsoft, Informatika MN, Čikom, Promonte  i dr.) javljaju se i mnogi novi učesnici.

Zagrebački Logos, inače redovni učesnik INFOFEST-a, predstaviće se festivalskoj publici u sklopu prezentacije grupacije ASSECO SEE čiji je član. Logosova sofisticirana rešenja u oblasti „Call/Contact“ centara, verovatno će privući pažnju učesnika sa rešenjima za finansijske institucije. Podgorička firma „Infostream igra sve zapaženiju ulogu na crnogorskom informatičkom tržištu i njeni stručnjaci će na INFOFEST-u prezentirati svoje uspešno implementirane projekte.

Najmlađi mobilni operator u Crnoj Gori M:TEL  je nedavno obeležio prvu godišnjicu postojanja i  na INFOFEST-u  će  predstaviti  ostvarene tržišne rezultate i nove tehničke mogućnosti. M:TEL je  za samo dvanaest meseci, postigao fascinantan tržišni rast, pa će svakako biti zanimljivo čuti planove ove firme za naredni period.

Kompanija EMC/Documentum će, na INFOFEST-u održati tematski workshop namjenjen predstavnicima velikih poslovnih sistema i državne uprave. Ovaj  program deo je edukativne misije koju kompanija sprovodi u zemljama regiona u nastojanju da podigne nivo razumevanja savremenih tehnika upravljanja dokumentacijom.

Crnogorski Telekom će  kao vodeći telekomunkacioni operater u Crnoj Gori nastupiti   na INFOFEST-u 2008, kao ekskluzivni učesnik, i to sa prezentacijom i  izložbom  kompanijskih rešenja. Telekom je od samog nastanka INFOFEST-a, zvanični provajder Internet servisa za potrebe ove manifestacije.

Završeno je prijavljivanje stručnih i naučnih  radova. Od 96 primljenih radova, 6 je eliminisano zbog nesaglasnosti sa konkursnim propozicijama. Preostalih 90 radova je prosleđeno Stručnom odboru koji će odabrati najuspješnije za uvrštenje u ovogodišnji program i objavljivanje u festivalskom Katalagu. Planirano je da selekcija radova bude obavljena do 22.08.2008. godine.

Više informacija o INFOFESTU 2008 se može dobiti na sajtu, a prijave za skup se mogu poslati na meil [email protected]

Leave a Reply