IT

Junior Day u ComTrade-u

Đaci, profesori i direktori osnovnih škola “Ivan Goran Kovačić“, “Despot Stefan Lazarević” i “Karađorđe” iz Beograda, bili su gosti kompanije ComTrade u decembru na skupu Junor Day koji je posvećen upravo njima. Za preko 80 učenika od petog do osmog razreda predavanje o Internetu održao je marketing menadžer ComTrade Group Borislav Blagojević. Ideja nam je bila da im na originalan način pokaže da Internet i pored zabave pre svega može da poslužiti kao izvor znanja.

Cilj ovog Junior Daya, pored ostalog, bio je da se mali gosti upoznaju sa ComTrade Technology Centerom i osnovnim delatnostima kompanija članica grupacije. Imali su priliku da vide i novootvorenu automatizovanu liniju za proizvodnju ComTrade Computera, prvu u zemlji i jedinstvenu u Jugoistocnoj Evropi.

Saša Uzelac produkt menadžer CT Computersa, objasnio je kako funkcioniše proces proizvodnje brend računara CT-a. Druženje sa učenicima završeno je uz posluženje i neformalni razgovor sa zaposlenima-domaćinima ovog dana.

Ovakvim događajima ComTrade Group i kompanija Spinnaker, jedna od vodećih softverskih i sistem integratorskih kompanija na regionalnom tržistu, nastavlja saradnju sa obrazovnim ustanovama u želji da svojim idejama, novim tehnologijama, brigom za lokalnu zajednicu i mlade talente, uspostavlja visoke poslovne i moralne vrednosne standarde, i tako pozitivno utiče na razvoj naše privrede i društva.

Kompanija Spinnaker je osnovnim školama “Ivan Goran Kovačić” i “Despot Stefan Lazarević”, pre nekoliko meseci poklonila je računarsku opremu što je korak dalje u smeru saradnje privatnog i akademskog sektora kao i ulaganja ove kompanije u obrazovanje i mlade.

  

Leave a Reply