Kablovska i sat. TV

4 godine RTS Digital

Pre četiri godine počelo digitalno emitovanje Programa kulture RTS Digital, prvog i jedinog tematskog digitalnog programa kulture i umetnosti u ovom delu Evrope.

Televizija Beograd počela je emitovanje redovnog programa pre 54 godine, a pre četiri godine počelo je digitalno emitovanje Programa kulture RTS Digital, prvog i jedinog tematskog digitalnog programa kulture i umetnosti u ovom delu Evrope.

Najpre je bio zvuk, a potom je stigla i slika. Prvo crno-bela, a onda u boji. U početku je bilo nekoliko sati programa, i to ne svaki dan, a sada program traje 24 sata. Donedavno je bila potpuno analogna, a od pre četiri godine uz zvuke Mocartove muzike, počela je era digitalnog emitovanja u Srbiji.

“Tim koji uređuje ovaj program, sardanici, prijatelji, poštovaoci već četiri godine žive u doba digitalne televizije. Naša obaveza od prvog dana jeste da povedemo gledaoce u bududćnost. Odgovornost je ogromna da uz kvalitetne programske sadržaje, muzičke, kulturno-umetničke pokažemo šta je to televizija budućnosti”, rekla je odgovorni urednik RTS Digitala Tatjana Ćitić.

Još jedan jubilej RTS dočekuje sa dobrim rezultatom.

“Čini mi se da u tome uspevamo jer ove jeseni beležimo duplo veću gledanost nego prošle godine”, kaže Ćitićeva.

U petu godinu RTS Digital ulazi sa premijernim programom i svoje gledaoce uvodi u beskrajne kreativne prostore dizajna, umetnosti i mita, arhitekture, skrivenog života umetničkih dela, blaga iz prošlosti.

Leave a Reply