Kablovska i sat. TV

Američka kompanija KKR želi da Beograd postane centar za digitalizaciju u regionu

Prvi čovek američke kompanije KKR David H. Petraeus (najpoznatiji kao bivši direktor CIA i komandant NATO snaga u Avganistanu) izjavio je da je ta kompanija zainteresovana da Beograd pretvori u centar za digitalizaciju u regionu. Petreus je posle sastanka sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu kazao da su uslovi za investicije u Srbiju veoma povoljni, ali da ima prostora za njihovo dalje poboljšanje.

On je naglasio zainteresovanost ove kompanije da uveća svoje investicije i da u tom smislu Beograd pretvori u centar za digitalizaciju u regionu.

Dodao je da ova kompanija želi da bude partner Srbiji i pomogne u unapređenju priliva investicija i doprinese ekonomskom razvoju zemlje.

kkr

Tema sastanka, kojem je prisustvovao i ambasador SAD-a Majkl Kirbi, bilo je privlačenje stranih investicija u Srbiju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je istakao da je Srbija otvorena za nove investicije i dodao da će se stvoriti još povoljnija investiciona klima i naglasio da je KKR dobrodošao u Srbiju i da će njihovo prisustvo predstavljati dobar primer za ostale investitore.

Kompanija KKR je polovinom oktobra 2013. preuzela SBB/Telemah grupu od kompanije “Mid Europa Partners” za oko 1 mlrd EUR. To je prva direktna investicija kompanije KKR u jugoistočnoj Evropi.

Dejvid Petreus je inače bivši direktor CIA, koji je na njenom čelu bio od septembra 2011. do novembra 2012. godine. izvor: B92

Leave a Reply