Kablovska i sat. TV

BiH: Uhapšeni direktori Eroneta i direktorica TV Pink BiH

U velikoj policijskoj akciji koja je u sredu sprovedena u Bosni i Hercegovini uhapšeni su direktori telekom kompanije HT Eronet Stipe Prlić i Zoran Bakula i još sedam osoba uključujući i Lajlu Torlak, direktoricu TV Pink BiH.

U velikoj policijskoj akciji koja je u sredu sprovedena u Bosni i Hercegovini uhapšeni su direktori telekom kompanije HT Eronet Stipe Prlić i Zoran Bakula i još sedam osoba uključujući i Nevena Kulenovića, direktora marketinške agencije koja je zaključivala velike poslove otkupa prava na prenose značajnih sportskih takmičenja i Lajlu Torlak, direktoricu TV Pink BiH.

Hapšenje je potvrdilo državno tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu i izvedena akcija u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

eronet

Uz hapšenja sprovedene su i pretrage na 17 različitih lokacija.

“Reč je o osobama osumnjičenim za kaznena dela organizovanog kriminala u vezi sa zloporabom položaja ili ovlašćenja, sklapanjem štetnih ugovora, utajama poreza, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilionskim iznosima”, pojašnjeno je iz državnog tužilaštva.

Prvi na popisu osumnjičenih je Neven Kulenović (47) direktor marketinške agencije S.V.R.S.A iz Sarajeva, a na popisu su i Belma Kulenović (42), Sanjin Kulenović (44), Lajla Torlak (36), Darko Aleksić (49)te Ejub Kučuk (41) i Senad Zaimović (50), kao i direktori mostarskog “Eroneta” Prlić i Bakula.

Državno tužilaštvo BiH navodi kako se sprovodi intenzivna istraga u kojoj je ostvarena i međunarodna saradnja sa policijom i pravosuđem drugih zemalja, prvenstveno Slovenije i Hrvatske u cilu otkrivanja i dokumentovanja počinjenih kaznenih dela.

Istaknuto je kako su finansijskim malverzacijama koje su predmet istrage budžet BiH i njeni građani oštećeni za višemilionske iznose. Izvor: SEEbiz

Leave a Reply