Kablovska i sat. TV

DIGITAL+ lansira 3D demo kanal na Astri

SES ASTRA, deo kompanije SES (kotirane na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG), danas je objavila da je španski operater Digital+ lansirao 3D demo kanal na ASTRI. Novi demo kanal pod imenom Canal+  3D Demo biće distribuiran preko SES ASTRINE orbitalne  pozicije  23.5 stepeni  istočno i dostupan je širom Evrope.

Predstavljajući po prvi put 3D emitovanje u Španiji, Digital+ lansirao je novi 3D kanal, kako bi omogućio maloprodajnim lancima da na licu mesta prikažu mogućnosti 3D emitovanja. Kanal će prikazivati visoko kvalitetne 3D sadržaje, uključujući mogućnosti gledanja filmskih i koncertnih snimaka tokom dana.

Sa lansiranjem kanala Canal+ 3D, SES ASTRA potvrđuje svoje liderstvo na tržištu kada je u pitanju 3D televizija. Do danas, satelitski  operater distribuirao je  šest komercijalnih 3D kanala vodećih evropskih emitera i programskih operatora uključujući BSkyB u Ujedinjenom kraljevstvu, Canal+ u Francuskoj, Sky u Nemačkoj, Viasat u Skandinaviji i Brava 3D i Penthouse 3D uslužujući publiku širom Evrope.

Pored toga, SES ASTRA poseduje sopstveni 3D kanal, na taj način dovodeći ukupan broj 3D demo kanala, uključujući i komercijalne i demo kanale, na osam.

Ferdinand Kajser, predsednik i izvršni direktor kompanije SES ASTRA, izjavio je: „Mi smo veoma ponosni što je Digital+ lansirao 3D demo kanal na ASTRI. Kao industrijski partneri i provajderi tehničkih usluga, težimo stalnom uvođenju inovacija kao što je 3D.

Činjenica da je vodeći španski televizijski operater izabrao SES ASTRU pokazuje poverenje evropskih emitera u našu tehničku stručnost i znanje. S obzirom na brzo pokretanje 3D kanala i povećanje prodaje 3D TV ekrana, uvereni smo da će se 3D uskoro pokazati kao vodeći tip televizije.”

 

Leave a Reply