Kablovska i sat. TV

Digitalni kanal RTS-a slavi 5. rođendan

Program kulture i umetnosti Radio-televizije Srbije, RTS Digital, slavi petu godišnjicu emitovanja.

To je jedini televizijski kanal u Srbiji koji 24 sata emituje program kulture i umetnosti. RTS digital dočekuje peti rođendan sa više od 8.000 sati nedeljno koncerata, festivala džez i klasične muzike, baleta, opere i dokumentarnog programa.

“Ono što mene čini posebno srećnim jeste da se nešto što se rimuje sa nekom visokom i brzom budućnošću, a to je digital, rimuje sa nečim što je večito i najvažnije u našim životima, a to je kultura i umetnost”, kaže vršilac dužnosti generalnog direktora RTS-a Nikola Mirkov.

DIgitalna televizija

RTS Digital predstavlja veliku budućnost za mnoge ljude, smatraju njegovi stvaraoci.

“Na samom početku digitalni program je jedva imao ko da gleda. Posle pet godina velikog rasta srećan sam što sam na ovaj ili onaj način nekako postao deo istorije”, kaže kreativni direktor RTS-a Boris Miljković.

“Zajedno smo učili gledali, slušali, zajedno smo se usavršavali, i pomerali granice tehnološkog, tehničke i programske i osnovni cilj nam je da jednog dana postanemo kulturni orjentir u Srbiji”, kaže urednica programa RTS Digital Tatjana Ćitić.

RTS Digital ujedno je i prozor ka budućoj digitalnoj televiziji u Srbiji. Povodom petog rođendana, emituje specijalnu emisiju Život u budućnosti koja govori o značaju jedinog programa kuluture i umetnosti u Srbiji – RTS Digitala.

Leave a Reply