Kablovska i sat. TV

Discovery kanal predstavlja novu jesenju programsku šemu

Discovery najavljuje svoju novu jesenju programsku šemu, kao i osveženje izgleda svojih najavnih špica, pružajući na taj način gledaocima nove i uzbudljive programe, istovremeno obogaćujući njihovo iskustvo većom dinamikom prezentovanja sadržaja. Počevši od 1. septembra, nova sveža programska šema, kao i veliki broj premijera, više nego ikada do sada približiće ovaj kanal zahtevima i vrednostima kojima teži njegova primarna publika, muškarci uzrasta 25-39 godina, praveći jedinstveni balans zabavnih i naučnih sadržaja namenjenih i široj publici, odraslima uzrasta 15 godina i više.

Discovery dočekuje jesen sa ambicioznom programskom šemom i osveženim imidžom koji će se videti u svim grafičkim elementima i promotivnim emisijama na kanalu. Verujem da kanal Discoveriy, kao nikad do sad, pruža svojim gledaocima jedinstveni kombinaciju zabave i autentičnih, smelih i energičnih saznanja. Kanal je zabavniji i uzbudljiviji nego ranije, i pruža više tema o kojima ćete pričati sa svojim prijateljima, rekla je Alexandra Tiganas, direktorka kompanije Discovery Networks CEEMEA.

Novi izgled Discovery kanala

Jedna od najznačajnijih premijera koje će obeležiti jesenji program, kao i novi identitet kanala Discovery je emisija CURIOSITY, vodeći televizijski serijal, delo osnivača kanala Discovery, Džona Hendriksa. Emisija predstavlja pokušaj otkrivanja istine skrivene iza najvećih životnih pitanja, kao što su “Možemo li živeti večno?”, “Da li postoje paralelni univerzumi?” ili “Koja je svrha orgazma?”. Emisija će imati 12 epizoda i svaku od njih će voditi jedna od najvećih svetski poznatih ličnosti, među kojima i Morgan Frimen, Robin Vilijams i Mišel Rodrigez.

Pored toga, kao deo nove programske šeme, Discovery Channel je pripremio nekoliko premijera sa najreprezentativnijim herojima kanala, i novim poznatim ličnostima, glumcima ili komičarima. Od prve sedmice septembra, obožavaoci će moći da prate sledeće emisije na kanalu Discovery:

  • Čari putovanja – svakog petka, u 21.00 čas, počev od 2. septembra – ovo je najveća praktično realizovana šala u istoriji televizije koja se pretvorila u društveni eksperiment. Emisiju vode tri komičara, među kojima i tvorci komične emisije pod nazivom The Office.
  • Obnova Njujorka – svake nedelje, u 21.55 časova, počev od 11. septembra- je hronika istorijske obnove Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, Nulti nivo (tyv. Ground Zero), koju je ekskluzivno za Discovery producirala legenda Holivuda Stiven Spilberg
  • Preživljavanje (šesti seijal) – svakog utorka, u 18.15 časa, počev od 6. septembra
  • Želeli ste da znate – svakog utorka, u 21.00 čas, počev od 27. septembra – ovo je jedinstvena televizijska emisija koja pruža odgovore na velika životna pitanja
  • Obmana sa Kitom Berijem – svake subote u 21.00 čas, počev od 3. septembra – šou u kome svetski poznati metalac Kit Beri zalazi u tajne uma, otkrivajući kako obični ljudi mogu bolje iskoristiti svoje sposobnosti.

Novu programsku šemu osmislio je kreativni direktor kompanije Discovery Netvorks CEEMEA Stiven Roile. Koristio je energičniju paletu kombinovanu sa bržom grafikom, kao i nove ikonice za ekran, kao i tranzicije menija koji liče na promene ekrana na iPod ili iPhone uređajima.

Stephen Royal, kreativni director kompanije Discovery Netvorks CEEMEA je izjavio: Želeo sam da napravim energičniju i stilizovaniju paletu boja i nove ikone koji su potpuno usklađene sa identitetom brenda Discovery u Americi , što je bio veliki uspeh i veoma smo zadovoljni rezultatima.

Leave a Reply