Kablovska i sat. TV

Dopuna multipleksa Inicijalne digitalne TV mreže

Savet Republičke radiodifuzne agencije je na sednici održanoj 04. aprila 2012. godine doneo odluku o formiranju pet paketa različitih sadržaja u inicijalnoj mreži za testiranje digitalnog TV signala i utvrdio spisak emitera čiji se sadržaji mogu naći u navedenim paketima

Podsećamo da je Savet RRA krajem prošle godine utvrdio da se u inicijalnoj mreži mogu naći programski sadržaji javnog servisa – RTS 1 i RTS 2, kao i RTS digital i svi nacionalni komercijalni emiteri – TV Pink, TV Avala, TV Prva, TV B92 i Happy TV/HappyK.

Da bi se odluka Saveta RRA realizovala, potrebno je da MKIID, na osnovu Odluke o izmenama Strategije za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji, JP Emisiona tehnika i veze dostavi novi spisak programa koji će ući u multipleks inicijalne mreže za testiranje.

One thought on “Dopuna multipleksa Inicijalne digitalne TV mreže

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Zasto je potrebno da MKIID, na osnovu Odluke o izmenama Strategije za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji, JP Emisiona tehnika i veze dostavi novi spisak programa koji će ući u multipleks Inicijalne mreže, ako je RRA samostalni pravni subjekt i funkcionalno je nezavisna od bilo kog drzavnog organa, kao i od svih organizacija i lica koja se bave delatnoscu proizvodnje i emitovanja radio i televizijskih programa i/ili sa njom povezanim delatnostima (clan 6. stav 2. Zakona o radiodifuziji)?

    Inace, ovaj clanak je veoma slican i, u svakom slucaju, povezan sa clankom: http://www.personalmag.rs/kablovska-i-sat-tv/paketi-programa-za-inicijalnu-digitalnu-mrezu/.

Leave a Reply