Kablovska i sat. TV

Ericsson i CCTV pokreću prvi 3D TV kanal u Kini

Uz pomoć naprednih 3D rešenja kompanije Ericsson, prvi nacionalni 3D TV kanal u Narodnoj Republici Kini mogao bi da uđe u više od 113 miliona domova. Nacionalni TV emiter China Central Television (CCTV) odabrao je napredna rešenja kompanije Ericsson koja će gledaocima širom Kine po prvi omogućiti da uživaju u vrhunskom 3D sadržaju.

„Kinesko TV tržište je najveće na svetu i želje gledalaca za naprednim servisima i uslugama nas konstantno pokreću da unosimo inovacije kako bismo ispunili njihove potrebe. Sa kompanijom Ericsson sarađujemo više godina i zato smo svesni kvaliteta njihovih rešenja koja će ispuniti upravo ono što nam je potrebno – da svojim gledaocima pružimo novu generaciju televizije“ izjavio je gospodin Zang Boan, direktor Broadcasting and Transmission Centra, kompanije CCTV.

CCTV je implementirao Ericssonova rešenja koja obuhvataju EN8190 MPEG-4 AVC HD enkoder, Ericsson RX8200 risivere, MX8400 multiplexer kao i nCompass Control koji će omogućiti direct-to-home distribuciju 3D sadržaja.

Leave a Reply