Kablovska i sat. TV

ETV u promotivnoj kampanji “HD caffe”

Podelom 40 STB uređaja, JP „Emisiona tehnika i veze“ omogućila je, pre svega, ljubiteljima sporta da prate RTS HD program u pojedinim ugostiteljskim objektima u celoj Srbiji. U više od 25 kafe-barova, gde su do sada postavljeni uređaji, gosti uživaju u čistijoj i oštrijoj slici i kvalitetnijem zvuku, prateći aktuelno Evropsko prvenstvo u fudbalu, za predstojeće Olimpijske igre, i ostale sportske događaje.

Set top boxovi postavljeni su u: Beogradu, Novom Sadu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Loznici, Lazarevcu,a ovih dana postavljaju se u: Nišu, Subotici,Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Kruševcu, Čačku, Užicu, Novom Pazaru, Raški i Priboju.

Pogledajte spisak svih lokala gde se prate sportske aktuelnosti u najsavremenijem DVB-T2 standardu. Preuzmite priloge:

2 thoughts on “ETV u promotivnoj kampanji “HD caffe”

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  “Obecanje – ludom radvanje”, kaze nas narod.

  Naime, u Strategiji za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji deo V.2 (Sredstva za finansiranje procesa digitalizacije u Republici Srbiji) glasi, ili je glasio:

  “U skladu sa ekonomskim uslovima u vreme isključivanja analognih televizijskih predajnika i prelaska na digitalno emitovanje u Republici Srbiji, sprovešće se jedan od navedenih načina subvencionisanja pretplatničke baze, i to:
  – nadoknadiće se deo troškova nabavke po jednog STB uređaja po domaćinstvu, za sve korisnike čije praćenje televizijskog programa zavisi isključivo od zemaljskog prijema, i to u iznosu do 25 evra (okvirno 25×1.500.000 = 37.500.000 evra);
  – nadoknadiće se deo troškova nabavke po jednog STB uređaja po domaćinstvu za sve korisnike koji plaćaju pretplatu, a u visini do 25 evra (okvirno 25×1.600.000 = 40.000.000 evra);
  – nadoknadiće se deo troškova nabavke STB uređaja za kategorije socijalno ugroženih lica (okvirno 50×300.000 = 15.000.000 evra). Dinamika trošenja ovih sredstava obuhvata četiri kvartala 2011. godine (iznos 12.000.000 evra) i prvi kvartal 2012. godine (3.000.000 evra).
  Ova sredstva neophodno je obezbediti iz budžeta budući da država ima obavezu da svim građanima obezbedi nesmetano informisanje i prijem televizijskog programa. U slučaju ublažavanja ekonomske krize, subvencionisanje pretplatničke opreme moglo bi se izvršiti za sve pretplatnike javnog servisa, čime bi se ukupna izdavanja povećala na 40.000.000 evra do kraja prvog kvartala 2012. godine (32.000.000 evra za četiri kvartala 2011. godine i 8.000.000 evra u prvom kvartalu 2012. godine).”

 2. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Povodom gore navedenog teksta, podsecam vas da u tacki 5. Odluke o izmenama Strategije za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji (http://www.ratel.rs/upload/documents/Regulativa/Strategije/Odluka%20o%20izmenama%20strategije%20za%20ASO%20SG18-12.pdf) pise, izmedju ostalog:

  “Odluka o semi pomoci kojom bi se podrzala nabavka opreme za prijem signala digitalne televizije, bice doneta u skladu s pravilima o kontroli drzavne pomoci, shodno ekonomskim uslovima u trenutku prelaska s analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa u Republici Srbiji. Svaka takva sema pomoci bice usmerena na individualne korisnike.”

  S obzirom na citiranu odredbu iz vazece Odluke, ostaje nejasno i otvoreno pitanje koje se odnosi narocito na donosenje nove Odluku o semi pomoci usmerenoj na individualne korisnike.

Leave a Reply