Kablovska i sat. TV · TV-Monitori

Eutelsat i Samsung demonstrirale Ultra HD satelitsko emitovanje na Samsung UHD TV

Kompanije Eutelsat Communications (Euronext Paris, ETL) i Samsung Electronics, na nedavno održanom sajmu IFA 2013, udružile su svoju vodeću stručnost u industriji i prve na svetu demonstrirale Ultra HD satelitsko emitovanje na Samsung UHD TV-u.

Dve kompanije demonstrirale su satelitsko prenošenje DVB-S2 Ultra HD signala i njegov prijem direktno na UHD TV-u koji se može naći u maloprodaji.

uhd-samsung

Ultra HD emitovanja izvšena su putem EUTELSAT 10A satelita na kojem se nalazi prvi evropski kanal sa isključivo Ultra HD sadržajem. Samsung je demonstrirao impresivne slike na prvom UHD TV-u koji je opremljen za budućnost sa integrisanim sposobnostima Ultra HD prijema i dekodiranja.

Mihael Zeler, direktor odseka za evropsku prodaju i marketing u kompaniji Samsung je izjavio: „UHD je budućnost televizije, a ta tehnologija je sada komercijalno održiva što se tiče dostupnosti proizvoda i sposobnosti procesiranja. Sa prvim svetskim UHD emitovanjem direktno na komercijalni TV putem satelita Samsung ponovo jača svoju vodeću ulogu u oblasti tehnologije u oblasti UHD displeja. Očekuje se da će standardi UHD emitovanja biti uskoro finalizovani, a naši proizvodi su opremljeni za budućnost zahvaljujući dodatku Evolution Kit koji podržava trenutne i buduće transmisione standarde.“

Markus Fric, direktor odseka za komercijalni razvoj i marketing u kompaniji Eutelsat je dodao: „Ova demonstracija je prikazala punu kompatibilnost naših satelita sa najnaprednijim i najsofisticiranijim servisima za emitovanje. Sa lansiranjem prvih demonstracija Ultra HD u januaru, oduševljerni smo što ćemo najuzbudljiviji pomak u oblasti TV-a preneti na novi nivo zajedno sa kompanijom Samsung. Kao glavna emisiona infrastruktura za direktno isporučivanje Ultra HD sadržaja na TV uređaje korisnika, ponosni smo što ćemo još jednom pokazati pionirsku ulogu kompanije Eutelsat pokretanju inovativnih tehnologija za TV emitovanje u okviru emisione industrije.“

Leave a Reply