Ericsson TV platforma
Kablovska i sat. TV

Fatstone i Ericsson pokreću sportski TV kanal

Norveški Fatstone Media i kompanija Ericsson potpisali su četvorogodišnji ugovor u domenu konsaltinga i eksternog upravljanja servisima (managed services) u vezi sa pokretanjem sportskog TV kanala. Fatstone kanal biće posvećen ekstremnim sportovima kao što su snowboarding, kitesurf, sportsko penjanje. Inicijalno, program će se emitovati u Nordijskim zemljama sa planom da se uskoro proširi na ostatak Evrope i SAD.

Ericsson TV platforma

En-Mari Albertsen, direktorka Fatstone Media rekla je: “Izbor Ericssona je bio pravi potez, jer kao globalna kompanija oni već sada imaju više od 1.5 miliona sati emitovanog programa širom Evrope svake godine. Ericssonova rešenja omogućiće nam fleksibilnost i neophodnu brzinu koja će zadovoljiti potrebe našeg dinamičnog poslovnog okruženja.”

“Radujemo se saradnji sa Fatstoneom kao kreativnim i dinamičnim partnerom. Naša želja je da Fatstoneu omogućimo da se potpuno fokusiraju na razvoj programa i društvene mreže dok će naš zadatak biti da pružamo podršku našom fleksibilnom i skalabilnom platformom. Smatramo da nas naša inovativna rešenja u domenu TV tehnologije, veliko iskustvo kao i ekspertiza u domenu eksternog upravljanja servisima čine idealnim partnerom u segmentu distribucije TV programa,” istakao je Torsten Sauer, direktor Broadcast Services odeljenja kompanije Ericsson.

Kompanija Ericsson svake godine zajedno sa lokalnim i globalnim emiterima širom Evrope emituje više od 200 TV kanala. Od 2007. godine, u poslovanju sa emiterima, Ericsson primenjuje model eksternog upravljanja servisima, koji je 15 godina razvijan za mobilne operatore, omogućavajući emiterima da se fokusiraju na sadržaj i svoje korisnike.

Leave a Reply