Kablovska i sat. TV

HD televizija prvi put u Srbiji

EntertainmentKompanija Radijus Vektor je juče svečanom prezentacijom i zvanično pustila u rad prve HDTV kanale u Srbiji. Svečanosti su prisustvovali brojni domaći i inostrani gosti, kao i predstavnici medija.

Generalni direktor Kompanije, Momčilo Đuričić, ovom prilikom je istakao da „digitalna televizija predstavlja novu tehnologiju u emitovanju TV programa. Zahvaljujući emitovanju u digitalnom formatu TV stanicama je omogućeno da ponude program s visoko kvalitetnom slikom, što značajno pomera granice medija. Od danas Radijus Vektor postavlja nove standarde kvaliteta: visoku rezoluciju u digitalnoj TV, odnosno HDTV.“
Gost iz Slovenije, potpredsednik za prodaju iz kompanije Teleste, Žan Godec je prilikom svog obraćanja istakao da je „digitalizacija televizije takoreći očekivan potez svih kompanija iz ove delatnosti koje su u toku sa vremenom, ali Radijus Vektor je učinio i korak dalje uvodeći po prvi put u Srbiji HDTV i time iskoračio i korak više u odnosu na svoju konkurenciju“.

Svi prisutni su uspeli da se uvere u savršenstvo slike visoke rezolucije putem brojnih Full HD TV ekrana. Da biste gledali neki TV program u visokoj rezoluciji (HDTV) neophodno je da imate kablovski priključak u stanu, HD digitalni kablovski prijemnik, kao i odgovarajući kabl i ulaz (HDMI) na TV aparatu. Osim HD kanala, Vektor Digital platforma donosi još nekoliko novina u odnosu na klasičnu televiziju. Pored vrlo precizne slike i čistog zvuka Dolby® kvaliteta, gledaocima u Srbiji ubrzo će biti dostupni i servisi kao što su: video na zahtev (Video on Demand – VoD), plati pa gledaj (Pay per View), lični video rekoder (PVR) i slične aplikacije.

Leave a Reply