Kablovska i sat. TV

HRT: Više nego udvostručena neto dobit

Za razliku od srbijanskog RTS-a, Hrvatska radiotelevizija u prvoj polovini godine ostvarila je neto dobit od 10,3 miliona evra, što je za 5,4 miliona evra više u odnosu na isti period 2013.

Ukupan prihod iznosio je 92,3 miliona evra, što je 3,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a ukupan rashod bio je 82 miliona evra ili tri posto manje nego 2013. 

U izveštaju o poslovanju HRT-a za prvih šest meseci 2014 stoji i da su prihodi od oglašavanja rasli za 17,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine dok je prihod od RTV pretplate rastao 0,6 posto. 

hrt
Od početka sprovođenja Programa restrukturiranja, broj radnika na HRT-u smanjen je za 196, s 3.360 na 3.164 radnika. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, povećan je opseg emitovanog i proizvedenog radijskog, televizijskog i ostalog programskog sadržaja za više od 16 posto. 

U okviru programa restrukturiranja u prvom polugodištu 2014 restrukturirana su spoljna i “mala” lokalna dopisništva HRT-a, a zahvaljujući nabavci savremene tehnologije značajnije je unapređen način njihovog rada i znatno povećan broj lokalnih dopisnika u Gospiću, Metkoviću, Krapini, Karlovcu, Koprivnici, Požegi, Sisku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vukovaru i Županji. 

U toku je uvođenje digitalne tehnologije televizijske proizvodnje u HRT centrima Rijeka, Split i Osijek, dok u nove, savremeno uređene prostore useljavaju HRT centri Dubrovnik i Zadar. Očekuje se da će do kraja 2014 započeti i obnova HRT Centra Pula. 

Isto tako, u prvih šest meseci 2014 HRT je pokrenuo investicijski ciklus u tehnološku modernizaciju te su pokrenute investicije u iznosu od 7,8 miliona evra, kaže se u saopštenju. 


Izvor: SEEbiz 

Leave a Reply