Kablovska i sat. TV

Informativni TV kanal N1 imenovao Jugoslava Ćosića za direktora programa za Srbiju

N1, prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, koji počinje sa emitovanjem programa na proleće 2014. godine i koji je namenjen publici od preko 20 miliona ljudi širom Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, imenovao je na poziciju direktora programa za Srbiju novinara Jugoslava Ćosića.

Pre imenovanja, Jugoslav Ćosić bio je urednik i voditelj na televiziji B92, na kojoj je od 2005. godine kreirao i vodio niz veoma gledanih emisija, među kojima su „Poligraf,” „Između redova,” „Insajder uživo” i „Između dve vatre.”

united_group

Tridesetogodišnju karijeru u novinarstvu Ćosić je započeo u Radio Beogradu. Od 1991. do 1998. godine boravio je u Australiji i radio kao urednik programa na srpskom jeziku, sidnejskog MCRA radija 2000 FM. Nakon povratka u Beograd, izveštavao je za Radio Slobodna Evropa a potom uređivao i vodio emisiju “Šezdeset minuta” na TV Politika. Asosijacija dopisnika Ujedinjenih Nacija – UNCA, dodelila mu je 2008. godine nagradu “Rikardo Ortega”.

“N1 je novi informativni kanal koji će program emitovati 24 sata. Izdvajaće se po svom profesionalizmu, pristupu i programu za koji verujem da će biti jedinstven”, rekao je Ćosić.

“izazov je veliki. Želimo da N1 postane vodeći kanal na tržištu po svom kvalitetu i pouzdanosti u plasiranju vesti. Za to je neophodna velika posvećenost. Radujem se poslu koji predstoji,” dodao je on.

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International-a, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a u regionu. N1 će emitovati program iz tri velika informativno produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.

“Veoma nam je drago što se Jugoslav Ćosić pridružuje mreži N1 kao direktor programa za Srbiju.  Njegovo poznavanje Srbije iz pozicije novinara koji je izveštavao iz i van zemlje daje mu širok pogled na događaje,” izjavio je Brent Sadler, generalni direktor N1 kanala i bivši nagrađivani viši međunarodni dopisnik CNN-a.  “Jugoslav donosi u menadžerski tim N1 iskustvo u radu na programu uživo i ono van njega, što jako cenimo,” dodao je Sadler.

Direktori programa za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu su takođe imenovani. To su Dubravko Merlić, bivši direktor vesti i aktuelnosti na hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u Zagrebu i Amir Zukić, glavni urednik Regionalne direkcije turske novinske agencije Anatolija za Balkan, sa sedištem u Sarajevu.

Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je Junajted Grupa (United Group), vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je Junajted Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

 

Leave a Reply