Kablovska i sat. TV

Irini Reljin sa proizvođačima i trgovcima TV prijemnicima o žigu garancije „digital TV“

Pomoćnik ministra Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Irini Reljin, danas je u Privrednoj komori Srbije održala sastanak sa proizvođačima i trgovcima TV prijemnicima povodom uspostavljanja žiga garancije „digital TV“, koji je Ministarstvo registrovalo u okviru procesa digitalizacije.

Ukoliko STB ili televizor ispunjava tehničke zahteve određene Opštim aktom o žigu garancije „digital TV“, on može biti označen ovim žigom. Na ovaj način, građani će biti sigurni da svaki STB ili televizor označen žigom garancije ispunjava potrebne tehničke zahteve i omogućava da i nakon prelaska na digitalno emitovanje mogu nesmetano da prate TV program.

digital tv

Reljin je naglasila da je proces digitalizacije veoma bitan za Srbiju, s obzirom da 38% domaćinstava u našoj zemlji može da primi samo zemaljski TV signal. Takođe je dodala da je neophodno da na našem tržištu postoji dovoljan broj prijemnika, kao i da oni budu pogodni za prijem signala koji JP ETV emituje, kak bi svi građani bili u mogućnosti da prime digitalni TV signal.

„Prvog marta 2014. godine gasi se analogni signal nacionalnih televizija sa većine glavnih predajnika u našoj zemlji, a u naredna dva meseca i sa ostalih predajnika. Do tada, građani koji primaju signal preko krovne ili sobne antene treba da pređu na prijem digitalnog signala.“, rekla je profesorka Reljin.

Proizvođači i trgovci TV prijemnicima će moći svoje uređaje da označe žigom garancije samo ukoliko uređaj ispunjava uslove koje je propisalo Ministarstvo.

One thought on “Irini Reljin sa proizvođačima i trgovcima TV prijemnicima o žigu garancije „digital TV“

  1. Аца

    Процес дигитализације ТВ сигнала је страшно битан за Србију да би гладан народ могао да гледа кристално јасну слику имбецилних емисија.

Leave a Reply