Kablovska i sat. TV

Kreditu u iznosu od 24 miliona evra za Emisionu tehniku

Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (ETV) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su 19. septembra 2014. godine ugovor o kreditu u iznosu od 24 miliona evra koji je dat uz državnu garanciju Republike Srbije.

Sklapanju ugovora pored predstavnika EBRD-a Jelene Čelenković  i vršioca dužnosti direktora JP ETV-a Dejana Šmigića, prisustvovao je i ministar finansija Srbije Dušan Vujović.

Sredstva iz kredita će biti korišćena kako bi se sprovela druga faza digitalizacije sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa u Srbiji.

digitaliyacija

Projekat će omogućiti i aktiviranje“digitalne dividende”, dodatnog spektra koji će se koristiti za raspoređivanje mobilnih mreža za emitovanje.

Projekat će takođe doprineti većoj konkurenciji u sektoru televizijskog emitovanja u Srbiji time što će infrastrukturni kapacitet ETV-a moći da emituje veći broj televizijskih kanala sa nacionalnom i regionalnom pokrivenošću.

One thought on “Kreditu u iznosu od 24 miliona evra za Emisionu tehniku

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Umesto komentara – dopis (pitanja) ETV-u:

  JP EMISIONA TEHNIKA I VEZE
  Beograd, Jоvаnа Ristićа 1

  “Potpisivanje ugovora o kreditu između EBRD-a i JP ETV-a”

  Postovane dame i gospodo,

  Poslednja dva pasusa u ovom tekstu glase:

  “Projekat će omogućiti i aktiviranje“digitalne dividende”, dodatnog spektra koji će se koristiti za raspoređivanje mobilnih mreža za emitovanje.

  Projekat će takođe doprineti većoj konkurenciji u sektoru televizijskog emitovanja u Srbiji time što će infrastrukturni kapacitet ETV-a moći da emituje veći broj televizijskih kanala sa nacionalnom i regionalnom pokrivenošću.”

  Posto na naslovnoj internet stranici imate rubriku “Pitajte ETV” ([email protected]), molim vas za odgovore na sledeca pitanja:

  1) Da li ce sredstva iz kredita biti koriscena i za “za raspoređivanje mobilnih mreža za emitovanje” TV programa i drugih sadrzaja, tj. izgradnju bezicne sirokopojasne komunikacione mreze (mobilni Internet) JP ETV u opsegu 790-862 MHz?

  2) Da li ce se izgradnjom bezicnih sirokopojasne mreza (mobilnog Interneta) JP ETV i drugih operatora stvarno obezbediti efektivna konkurencija u sektoru televizijskog emitovanja u Srbiji, ili je u pitanju samo prosirenje i pojacanje infrastrukturnih kapaciteta DVB-T2 mreze JP ETV-a radi omogucavanja emitovanja veceg broja TV programa razlicitih pruzalaca audio-vizuelnih medijskih usluga na nacionalnom, regionalnom i, valjda, lokalnom nivou?

  Iskreno,
  Dejan Popovic

  Beograd, 30. septembar 2014.

Leave a Reply