Samsung OLED TV
Kablovska i sat. TV

Ljajić: Digitalizacija do leta 2014. godine

Ljajić je naveo da bi do 1. oktobra 60 odsto Srbije trebalo da bude pokriveno digitalnim signalom, a još 20 odsto do kraja godine.

– To će se koristiti za nove tehnologije, brži pristup internetu i cela Srbija će biti pokrivena signalom, bez rupa koje sada postoje, a internet će biti dostupan i u ruralnim delovima Srbije – rekao je ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija

Samsung OLED TV

Ljajić je izjavio da će digitalizacija biti završena do sledećeg leta i da taj proces donosi “neslućene prednosti”.

– Praktične koristi za građane su bolji kvalitet slike i zvuka na televiziji, više programa i kanala, novi servisi i usluge. Trenutno 53 odsto domaćinstava Srbije gleda svega dva ili tri kanala, a mi sve posmatramo kroz prizmu Beograda, gde postoji kablovska televizija, pa građani mogu da gledaju 30, 40 programa – rekao je Ljajić televiziji Pink.

Dodao je da će digitalizacijom biti oslobođen i spektar koji će kroz digitalnu dividendu biti prodat operaterima.

– To će se koristiti za nove tehnologije, brži pristup internetu i cela Srbija će biti pokrivena signalom, bez rupa koje sada postoje, a internet će biti dostupan i u ruralnim delovima Srbije – rekao je Ljajić.

Ljajić je naveo da bi do 1. oktobra 60 odsto Srbije trebalo da bude pokriveno digitalnim signalom, a još 20 odsto do kraja godine, dok će tokom zime biti rađena dokumentacija za tendere, javne nabavke i nove lokacije.

– Digitalizacija bi trebalo da bude završena sredinom sledeće godine, godinu dana pre 17. juna 2015. godine, roka do kojeg se Srbija obavezala da završi taj proces – rekao je Ljajić.

Leave a Reply