Kablovska i sat. TV

Novi antenski stub na Ceru za digitalizaciju

U okviru priprema za prelazak na digitalno emitovanje TV signala, predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija predali su na testiranje i upotrebu novoizgrađeni antenski stub na planini Cer kod Šapca.

„Podigli smo stub visok 53 metra, izgradili pomoćni objekat od 64 kvadrata. Uradili smo elektroenergetske radove u objektu.”, rekao je Nikola Krsmanović iz firme “Kodar inženjering”.

Anja Milovanović, predstavnik izvođača radova, rekla je da je ovim proces digitalizacije i infrastrukturni deo vezan za proces digitalizacije faktički završen.

“Sa ovog stuba će se pokrivati čitav jedan region, glavni gradovi ovog, da kažemo regiona, Šabac, takođe Sremska Mitrovica, Loznica i čak negde oko 450.000 ljudi će praktično biti pokriveni ovim digitalnim signalom.”, naglasila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Pripreme za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje TV signala u Srbiji počele su u septembru, a gašenje analognog signala po zonama, planirano je od 1. marta 2015.

Leave a Reply