Kablovska i sat. TV

Olimpijske igre u HD kvalitetu na Astrinim satelitima

SES ASTRA, deo kompanije SES, prenosi Olimpijske igre u Pekingu u HD kvalitetu putem 12 besplatnih i pay TV programa dostupnih na vodećim evropskim tržištima

Sa 42 programa u visokoj rezoluciji pozicioniranih na glavnoj orbitalnoj poziciji, SES ASTRA predstavlja najvažniju platformu za programe u visokoj rezoluciji za vodeće radijske i televizijske stanice u Evropi, a više od milion domaćinstava već prima programe u visokoj rezoluciji putem satelitskog sistema ASTRA.

Popis programa u visokoj rezoluciji koji prenose događanja sa Olimpijskih igara u Pekingu uključuje: BBC HD (Velika Britanija), France 2 HD i CANAL+ HD (Francuska), ANIXE HD (Nemačka), TVP HD (Poljska), STV3 (Slovačka), 1 HD (Holandija), één HD (Belgija), TELEDEPORTE HD (Španija), Viasat HD i SVT HD (Švedska) I ORF HD (Austrija).

“Izuzetno smo zadovoljni sa brojem programa u visokoj rezoluciji koji prenose događanja sa Olimpijskih igara, najznačajnijeg sportskog događaja u svetu”, izjavio je Alexander Oudendijk, komercijalni direktor kompanije SES ASTRA. “Rastući broj radijskih i televizijskih programa koji prenose Olimpijske igre u visokoj rezoluciji, a koji su odabrali naš satelitski sistem, pokazuje da HDTV ima sve veću popularnost u Evropi dok je satelit najpoželjnija platforma za emitovanje u visokoj rezoluciji. Prenos događanja sa Olimpijskih igara u visokoj rezoluciji značajno će poboljšati iskustvo gledanja Igara i pomoći nam u daljnjem promovisanju programa u visokoj rezoluciji širom Evrope”, dodao je Oudendijk.

Leave a Reply