Kablovska i sat. TV

Oprez s uređajima za “TV digitalizaciju”

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je danas građane da budu oprezni sa ponudama za prodaju i ugradnju uređaja za digitalni TV signal, navodeći da ne postoje ovlašćeni radnici koji ugrađuju set-top-boksove i da je neistina da su oni tu ispred države da pomognu građanima u procesu digitalizacije.

Takvo upozorenja ministarstvo je izdalo povodom učestalih telefonskih poziva građanima sa ponudama za prodaju i ugradnju uređaja za digitalizaciju TV signala.

Žig garancije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija jedina je garancija da se radi o proverenim uređajima, upozorilo je ministarstvo.

U lažnim telefonskim pozivima navodi se da je cena ove usluge trenutno oko 2.000 dinara, a da će porasti na 7.000 dinara posle Nove Godine.

digital-tv

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kao institucija nadležna za sprovođenje procesa digitalizacije TV signala u Srbiji ističe da se uređaji za digitalizaciju programa mogu kupiti samo u prodavnicama tehničke opreme i da se njihova cena kreće oko 2.500 dinara.

Procedura priključenja set-top-boksa je veoma jednostavna i ne zahteva angažovanje majstora, budući da se uz svaki kupljeni uređaj dobija uputstvo za njegovo instaliranje i korišćenje.

U cilju suzbijanja ovih neistinitih poziva, Ministarstvo trgovine je pozvalo građane da podnesu prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova ukoliko dobiju poziv od takozvanih ovlašćenih radnika, firmi i servisa.

Leave a Reply