blobecat
Kablovska i sat. TV

Orange Rumunija lansira TV-usluge sa Globecast-om na ASTRA satelitima

Kompanije GlobeCast i SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg Stock Exchange pod oznakom SESG) objavile su danas da pružaju usluge kompaniji Orange Rumunija za lansiranje kvalitetnog satelitskog Direct-to-Home TV paketa. Paket će obuhvatati korišćenje velikog broja transpondera na orbitalnoj poziciji ASTRA 31,5 stepeni istočno i biće distribuiran u tehničkim standardima DVB-S2 i MPEG4. Kompanija GlobeCast će obezbediti podršku, enkripciju i kodiranje za kanale standardne i visoke definicije obuhvaćene paketom.

blobecat

Kompanija Orange Rumunija lansiraće novi TV paket koji će upotpuniti njene postojeće mobilne usluge, pružajući mogućnost kompaniji da ponudi kompletne komunikacijske usluge na nekoliko uređaja svojim korisnicima. Kompanija Orange Rumunija obezbedila je ovu uslugu preko kompanije GlobeCast, koja pruža kompletno rešenje za prenos kanala kompanije Orange Rumunija do uplinka i pripremi ih za distribuciju na kapacitetu koji je GlobeCast iznajmio od kompanije SES.

Žan-Fransoa Falašer, izvršni direktor kompanije Orange Rumunija je izjavio: „Danas je kompanija Orange Rumunija spremna da obezbedi visokokvalitetne TV usluge i da ponudi našim rumunskim korisnicima zaista primamljiv paket. Orange TV podrazumeva najveći broj HD TV kanala, najbolju jačinu i pokrivenost satelitskog signala, posvećenost korisnicima, multiscreen pristup, mali i efikasan tanjir i ostale izvanredne karakteristike koje će nam omogućiti da ponudimo neverovatno TV iskustvo. Sve ovo je moguće zahvaljujući stručnosti kompanije Orange Group i jakog partnerstva koje razvijamo sa svetski priznatim kompanijama u TV industriji.

Filip Fort, izvršni direktor kompanije GlobeCast, je izjavio: „Naša predstavništva širom sveta sarađuju na obezbeđivanju kompletnog tehničkog rešenja za klijenta kompanije GlobeCast, kompaniju Orange Rumunija, počevši od prijema kanala iz Bukurešta do prenosa aktivnosti na našeg partnera SES koji šalje uplink na svoj moćni satelit. Ponosni smo na rezultate i nastavićemo da obezbeđujemo odličan kvalitet usluge na platformi, rezultirajući kvalitetnim iskustvom gledalaca.”

Ferdinand Kajser, komercijalni direktor kompanije SES, rekao je: „Telekomunikacioni operateri sve više investiraju u distribuciju sadržaja kako bi obogatili svoju postojeću ponudu usluga. Ovaj ugovor pokazuje sve veću važnost satelita kao tehničke infrastrukture za linearne televizijske pakete telekomunikacionih operatera. Pored izvanredne tehničke pokrivenosti koju pruža, satelit nudi fiksnu strukturu troškova koja ne zavisi od broja domaćinstava koja primaju TV servis. Veoma nas raduje što se kompanija Orange Rumunija odlučila za lansiranje svoje nove usluge preko satelita ASTRA. Ovo potvrđuje vodeću ulogu koju SES igra u centralnoj i istočnoj Evropi i pokazuje da naša orbitalna pozicija 31,5 stepeni istočno postaje popularna u ovom regionu.”

Leave a Reply