Kablovska i sat. TV

Poslednje tehničke pripreme za digitalizaciju

Državna sekretarka Tatjana Matić, gostujući u „Prelistavanju štampe“ na TV Pink, rekla je da je u petak bila na Ceru gde su završeni određeni radovi, konkretno antenski stub koji je tokom bombardovanja 90-ih bio potpuno uništen. Ona je naglasila i da je stub izgrađen sredstvima Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

„Taj potpuno novi antenski stub pokrivaće taj deo Srbije i regiona, najveće gradove: Šabac, Loznicu, Sremsku Mitrovicu, oko 450 000 ljudi će sa tog stuba biti pokriveno digitalnim signalom i to je jedan od poslednjih stubova koji su rekonstruisani. Time se završava poslednji tehnički deo pripreme za samu digitalizaciju.“, naglasila je državna sekretarka.

Tatjana Matić je podsetila da građani, ukoliko imaju stare televizore i koji su posredstvom sobne ili krovne antene do sada gledali programe, potrebno je da nabave set top box, koji će omogućiti da primaju digitalni signal.

„Uređaja već ima u svim prodavnicama tehničke robe. Povoljne su cene, zavisno od tehničkih karakteristika i koliko je sredstava na raspolaganju, uglavnom između 2500 i 3000 dinara.“, rekla je Matićeva.

Ministarstvo sledeće godine planira da zaokruži jedan proces digitalizacije, on će se okončati, i pred ministarstvom će biti novi izazovi, zaključila je državna sekretarka.

One thought on “Poslednje tehničke pripreme za digitalizaciju

  1. Dejan

    Neka mi nađe ona set top box za 2500 din. Al u ovoj državi baš svi moraju da lažu.Najjeftiniji set top box u ponudi je 3.600 din pa sve do 12.800 din u zavisnosti od karakteristika a taj od 2.500 neka mi ona proda ako ima i kupiću po toj ceni bar tri komada koliko mi treba.

Leave a Reply