Kablovska i sat. TV

Postignut dogovor o prenosu 49% osnivačkih prava u FOX Televiziji na Antenna Group

Kompanija News Corporation je danas objavila da je sa kompanijom Antenna Group postigla dogovor o prenosu 49 odsto osnivačkih prava u FOX Televiziji.

FOX Televizija je počela da emituje program u aprilu 2007. godine i razvila se u treću najveću TV stanicu (sa nacionalnom frekvencijom) na izuzetno konkurentnom tržištu komercijalnih TV stanica u Srbiji. Antenna Group je vodeća medijska grupacija sa sedištem u Atini, koja važi za jednu od vodećih TV mreža i produkcijskih kuća u Grčkoj, a posluje i u Severnoj Americi, Evropi i Australiji.

Promena osnivačkih prava, za koju je postupak izdavanja dozvola od strane regulatornih tela u toku, deo je poslovne strategije kompanije News Corporation da se fokusira na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja na prioritetnim tržištima. Uslovi transfera nisu objavljeni.

’Želeli bismo da se zahvalimo gospodinu Danu Batesu (Den Bejts), generalnom direktoru FOX Televizije i sjajnom timu mladih profesionalaca u Srbiji koji su pomogli da se ova stanica razvije. Uradili su odličan posao u pogledu pozicioniranja FOX Televizije i ja sam siguran da će ova TV stanica nastaviti da se razvija pod vođstvom Antenna Groupa’’, izjavio je povodom prenosa osnivačkih prava u Fox Televiziji Gary Davey (Geri Dejvi), generalni direktor News Corp Stations Europe.

Leave a Reply