Kablovska i sat. TV

Poziv za podnošenje zahteva za dobijanje besplatnog set-top boksa

Državna sekretarka za telekomunikacije Tatjana Matić pozvala je danas građane da podnesu zahteve za dobijanje “set top boksova” i da to učine što pre, bar do februara, iako će poziv biti otvoren do juna.

U planu je da se distribucija “set top boksova” obavi do 17. juna 2015. godine.

stb

Govoreći o procesu digitalizacije, Matićeva je najavila da će biti omogućena kvalitetnija slika i zvuk i mnogobrojne mogućnosti u izboru kanala.

Proces digitalizacije u Srbiji, kako je rečeno, u završnoj je fazi i na teritoriji cele zemlje trebalo bi da počne polovinom sledeće godine, aza taj proces, osim emitera, pripremaju se i građani koji od danas mogu da se prijave za dodelu besplatnih uređaja za digitalni signal.

Matić je istakla da korisnici prava na novčano-socijalno pomoć i prava na tuđu negu i pomoć, kao i penzioneri sa minimalnim penzijama, koji su nosioci samačkog domaćinstva, mogu da se radi dobijanja “set top boksova” prijave u Centar za socijalni rad i u filiijale fonda PIO.

Državna sekretarka za telekomunikacije je objasnila da nije neophodno imati televizore nove generacije, jer u funkciji mogu biti i stari TV prijemnici ,kojima je samo potreban jedan “set top boks” da bi prihvatili digitalni novi signal. Digitalizacijom će biti omogućeno postojanje idealne i savršene slike “bez snega” i zvuka, a građani će imati mnogo veće mogućnosti u izboru programa, najavila je Matić.

Građani će moći da izaberu i programe na jezicima nacionalnih manjina i titlove i programe prilagođene osobama sa posebnim potrebama, koje možda slabije čuju, najavila je državna sekretarka za telekominikacije.I najudaljenija sela moći će da prihvate sliku i biće im dostupan mnogo veći broj kanala, pre svega nacionalnih emitera, regionalnih i lokalnih, dodala je Matić.

Leave a Reply