Kablovska i sat. TV

Promena ponašanja TV gledalaca

Ericssonov ConsumerLab objavio je rezultate nedavne studije pod nazivom “Multi Screen Media Consumption 2010“. Podaci su prikupljani u Kini, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Tajvanu, Velikoj Britaniji i SAD-u. Uzorak u studiji predstavlja više od 300 milijuna korisnika.

Studija pokazuje da ljudi troše do 35% svog slobodnog vremena gledajući TV i video sadržaje, a korisnici su sve svesniji novih tehnologija što stvara nove obrasce u konzumiranju medija.

Barem jednom nedeljno, 93% ispitanika još uvek gledaja uobičajeni TV program, ali uloga televizije se menja zahvaljujući uvođenju novih distribucijskih kanala.

Više od 70 % ispitanih korisnika koristi streaming, učitavanje ili gledanje snimljenog TV programa na nedeljnom nivou, a 50%  koristi internet usluge TV/video sadržaja na zahtev svake nedelje.

TV program uživo još je uvek vrlo važan korisnicima, ali mogućnost odluke kada i kako gledati TV program uticaće na ulogu televizije u narednom razdoblju. Korisnici u budućnosti žele personalizovane, lake za korišćenje i visokokvalitetne usluge na zahtev bez oglašivačkih blokova.

Leave a Reply