ericsson
Kablovska i sat. TV

Prva satelitska transmisija UHDTV signala u Rusiji

Želja korisnika za video sadržajem najvišeg kvaliteta konstantno raste. Prema novoj Ericsson Mobility Report studiji, video najviše utiče na porast mobilnog protoka podataka. Takođe, studija pokazuje da je korisnicima važniji kvalitet video materijala i da su za to spremni da plate dodatno.

Upravo nove tehnologije pokreću razvoj distribucije sadržaja i kao takve imaju veliki uticaj na zahteve i potrebe gledalaca. To se posebno odnosi na sportski i program uživo kada milioni korisnika žele da posmatraju sadržaj na različitim uređajima i da taj sadržaj dele sa drugima. UHDTV predstavlja prekretnicu u razvoju ove industrije, i očekuje se da će biti dostupan u domovima širom sveta početkom 2015.

ericsson

Najveći ruski satelitski TV operator, Tricolor TV, u saradnji sa kompanijom Ericsson demonstrirao je transmisiju UHDTV signala distribucijom 16-minutnog MPEG-4 video sadržaja sa 50 frejmova u sekundi enkodovanog u 40 Mbit/s. Ericssonovo rešenje sastoji se od AVP 2000 enkodera i RX8200 modularnog risivera koji su se već pokazali kao veoma uspešni tokom prenosa uživo sa različitih sportskih manifestacija poput letnjih Olimpijskih igara.

Leave a Reply