Kablovska i sat. TV

Rebalansom 900 miliona dinara za RTS i RTV

Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine dobiće, prema predlogu rebalansa budžeta za 2014, godinu, 900 miliona dinara više iz državne kase nego što je bilo predviđjeno, izjavila je u četvrtak savetnica u Ministarstvu finansija Ela Ki Simić.

Ona je posle sednice Odbora Skupštine Srbije za kulturu i infrmisanje agenciji Beta rekla da su dodatna sredstava u budžetu za RTS i RTV opredeljena zbog ukidanja televizijske pretplate.

rts rtv_660x330

Originalnim budžetom za 2014. godinu predviđene subvencije za javne servise bile su 7,5 milijardi, a rebalansom su povećane na 8,4 milijarde dinara.

Simićeva je naglasila da u rebalansu budžeta nisu predviđena dodatna sredstva za javna preduzeća iz oblasti javnog informisanja, među kojima je i Tanjug.

Prema njenim rečima, izmene budžeta za kulturu i informisanje su predviđene i u delu za plate zaposlenih, ali nije precizirala koliko, kao i kod kapitalnih investicija jer se predviđa otvaranje Muzeja savremene umetnosti.

One thought on “Rebalansom 900 miliona dinara za RTS i RTV

  1. Jovan

    Najbolje da zatvorite RTS i da ustedite pare. Ako hoce sami da se izdrzavaju neka sklope ugovor sa kablovskom pa da vide da li iko hoce da placa 500 dirare mesecno da bi gledao njihov kanal. Neka skremluju program. Vecuni gradjana ne interesuje ono sto RTS prikazuje. Oni gledaju pink ili filmove…

Leave a Reply